Single: Robbing Millions - Dreams Like Photographs

3 augustus 2016, 22:38 | Jeroen

Op 26 augustus komt het debuutalbum uit. Nadat ze eerder al 8 Is The Figure That I Like The Most op ons loslieten, is het nu tijd voor een tweede single Dreams Like Photographs.

De plaat volgt een dubbele serie EP’s waarop Robbing Millions evolueerde van vreemde popklanken naar absurde psychedelische rock. Niet de meest normale band en wie ze al eens live aan het werk zag, kan dit bevestigen. Het spreekt dan ook voor zich dat producer Nicolas Vernhes die eerder samenwerkte Deerhunter, Dirty Projectors en Animal Collective, de juiste man was om hun plaat tot stand te brengen.

Dreams Like Photographs is hun meest psychedelische single tot nu toe. Het begint met enkele gitaren die een hoger sfeertje inzetten waarna de dromerige stem van Lucien Fairpoint erbij komt. De easygoing sfeer komt tijdens de strofes erg naar voor en het verplicht de luisteraar om mee te gaan met de flow. Een laidback dansje waarmee de meeste hipsters wel raad weten (of zoals de band zelf zegt: “Robots die proberen te dansen zoals mensen”) is het enige wat je hierna kan doen. Naast dit alles heeft het nummer een eighties invloed met enkele funkgerichte gitaren en een diepe bas. Giet hierbij nog een orkaan aan synths en je krijgt een fenomenaal psychpop nummer. Ga mee op de trip en droom van wondermooie beelden in je waas van nostalgie.

De band speelt op Pukkelpop & Reeperbahn festival en komt in oktober naar ons land voor een uitgebreide clubtour met Mozes And The First Born!

Live in NL:

08.10 – EKKO, Utrecht (NL) vp Mozes and the Firstborn
13.10 – VERA, Groningen (NL) vp Mozes and the Firstborn
15.10 – MUZIEKGIETERIJ, Maastricht (NL) vp Mozes and the Firstborn
16.10 – BITTERZOET, Amsterdam (NL) vp Mozes and the Firstborn
21.10 – EFFENAAR, Eindhoven (NL) vp Mozes and the FirstbornShare |

Gerelateerde artikelen