Fotoverslag: Waterpop 2016

14 augustus 2016, 11:30 | Jeroen

Met een zonnetje dat af en toe heerlijk door de sluierbewolking heen brak, kan de organisatie van de 39e editie van Waterpop weer spreken van een zeer geslaagd fesstival. Zo’n 21.500 bezoekers lieten zich weer vermaken door een hoog niveau muziek, zeer vermakelijk straattheater en een echt gezinsgevoel op het altijd gezellige Wateringse festival. 400 fantastische vrijwilligers zorgden er weer voor dat het festival feilloos verliep.

Foto’s van Alina Krasieva:

In het begin van de middag kwamen de gezinnen met jonge kinderen alweer vroeg naar het Wateringse gras om mee te zingen met de kinderhits van One Two Trio, waarbij de ouders natuurlijk ook vrolijk meededen. Vervolgens volgde een mooie middag, waarin Dagny kon worden gezien als aanstormend poptalent uit Noorwegen.

Dagny

Ondertussen was het in de kinderhoek een drukte van belang, waar de kids zich omvormden tot kleine haaitjes en de zandbakken druk werden gebruikt. Op het veld werd het publiek verbaasd door het straattheater: enorme dino’s en lieve complimentenmeisjes.

Een stevige rockmiddag met het Westlandse Rise of the Wood, Steak Number Eight en Drive Like Maria liet het publiek lekker losgaan.

Rise of the Wood

Steak Number Eight

Drive Like Maria

Bij Bazart brak de zon eindelijk lekker door. Het publiek genoot van de combinatie van poëzie en beats, waarbij zelfs een ‘we want more’, over het veld schalde.

Bazart

Na de stevige blues van Wille & the Bandits was Bökkers uit het oosten des lands aan de beurt. De zanger riep: ‘Ik zal de nummers in het Nederlands aankondigen, anders hebben jullie geen idee waar we het over hebben’. Maar de rock’n roll van de Tukkers beviel de Westlanders zeer goed en de toon voor de avond was dan ook gezet.

Wille & the Bandits

Bökkers

Met Coasts werden de dansvoetjes vervolgens opgewarmd, want met de afsluiter Gallowstreet ging het echt goed los. Het publiek sprong en danste en ging tevreden naar huis.

Coasts

Gallowstreet

Volgend jaar bestaat Waterpop 40 jaar en dan zullen er twee dagen live muziek uit het Hofpark klinken. Zet 11 en 12 augustus 2017 dus maar alvast in je agenda.Share |

Gerelateerde artikelen