Recensie: Live At - Kovacs

17 september 2016, 22:30 | Jeroen

Alweer de laatste van de reeks Live At concerten dit jaar in het Amsterdamse Bostheater maandagavond. Wel de klap op de vuurpijl met Kovacs. Het weer was perfect en het openlucht theater bomvol als altijd.

Voorprogramma’s Howlin’ en Christon verzorgden de warming up voor hoofdact Kovacs. De heerlijke nazomer van dit jaar zorgt voor een zomerse sfeer. Iedereen was dan ook in een feest stemming.

Dan om 21:00 is het zover Kovacs komt op begeleid door een luid applaus. Sharon Kovacs aka Kovacs bracht in augustus 2014 haar eerste single uit, My Love, een nummer dat delen van de Habanera El Arreglito bevat.

Haar eerste album, Shades Of Black, verscheen op 2 april 2015, met een albumreleaseshow in de Effenaar in Eindhoven. In Nederland behaalde het de eerste plek op de albumlijst.

Na een aantal nummers zegt ze: Toen ik in London op trad ontmoette ik Grace jones zij gaf mij heel veel kracht en inspiratie toen ik met haar zong. Dan zegt ze: Zie je dat gaat mij altijd slecht af, dat praten. Ze vervolgt de set met haar versie van Strange van Jones.

Dan volgt 50 Shades of Black het titel nummer van het eerste album en wat we zien is de ‘Dark Side’ of Kovacs. Dit is wat ze het best doet. Donkere en duistere nummers, met een klassieke inslag en heerlijke diepe stem.

When the Lady’s hurt is ook al zo een prachtig zwart nummer. Ze begint het nummer wat moeizaam maar ze pakt het al snel op. Het publiek pakt het op en de avond wordt zo het kan nog mooier.

Sharon zegt: This one is for our friend, ex-friend. Welk nummer het is weet ik niet en kan ik ook nergens terug vinden. Ze zingt Oblivion, maar is dit een nummer van M83? Wij weten het niet zeker.

Het optreden is meer dan een hoogtepunt van het seizoen bij Live At Amsterdamse Bostheater. Een pareltje dat wij niet snel zullen vergeten. Jammer dat de weergoden de organisatie geen heads-up konden geven dat het nog een week of wat door kon gaan.

Seven Day Fool especially for Liam. Wat een bofkont. Wie Liam is weten we ook niet. Sharon spreekt uit haar hart, maar wij volgen haar niet. Misschien moeten we ons toch wat meer in haar priveleven mengen en er achter komen voor wie ze een week lang de Fool speelt. Het nummer liegt er in ieder geval niet om, heerlijk. Sharon komt los met een lange solo aan het eind van het nummer.

The Devil You Know demonsteert het geniale van Kovacs. De lyrics en de prachtige stem van Sharon komt volledig tot uiting. Ze weet iedereen te vangen met haar naar onze mening mondiale sound.

En dan een van mijn lievelings nummers. I Put a Spell on You uit 1956 van Screamin’ Jay Hawkins. Weer een perfecte fit voor Kovacs. Donker en vol met passie.

Dan het nummer waar Kovacs mee door brak en tevens ook mijn favoriet My Love. Wat een zalig nummer. Dit is een van internationale allure. Het klopt van begin tot eind zoals dat voor elk top nummer geldt. iedereen swiert mee. Wolf in Sheeps clothes lijkt het lijfnummer van Kovacs met haar normaal, op deze warme avond ontbrekende, bontmuts.

Dan lijkt het alweer voorbij. gelukkig volgt een encore. Met een peukie komt ze op, die ze met gitarist deelt. Er volgt een nieuw nummer en hierna zegt ze: Voordat we bijna klaar zijn wil ik nog even zeggen dat ik volgende week naar London om het nieuwe album op te neemen. Mijn producer is er dus geef hem een applaus en ook voor de band natuurlijk. En volgend nieuw nummer Diamonds. I break my chains. Change your mind, zingt ze.

En dan toch echt het laatste nummer. Diggin’. Mooie intro met viool. Iedereen staat op om te dansen. Een wederom heerlijk seizoen Live at komt tot einde. Met Kovacs heeft de organisatie een magistraal eind weten te bregen aan een altijd speciaal en unieke beleving. tot volgend jaar.Share |

Gerelateerde artikelen