Single: ELLA - IDWTGTKY

10 november 2016, 18:21 | Jeroen

Onder de noemer ELLA schrijft Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude voor het eerst muziek vanuit een persoonlijke invalshoek. IDWTGTKY is het eerste liedje afkomstige van ELLA’s titelloze EP, dat op 19 januari 2017 verschijnt.

“I don’t want to get to know you/I don’t want to break the haze”, zingt ze met breekbare fluisterstem over een zachtjes pulserende gitaarlijn. Voor een nummer dat mediteert op de kriebels van de prille liefde, klinkt IDWTGTKY verrassend kalm, vertrouwd en zelfverzekerd.

Het merendeel van het nieuwe materiaal schreef Van der Woude met minimale geluidsbezetting – zang, synths en bariton gitaar – als poging om van ideetjes voor filmcomposities kop- en staartliedjes te maken. Met een achtergrond als klassiek componiste en als popmuzikant in wijlen Houses en – meest recentelijk – Amber Arcades verzoent ELLA voor het eerst haar talent voor compositie, tekst en melodie.

Ze vond een gelijkgestemde samenwerkingspartner in Massive Attack-producer Stew Jackson, die op het door Hope Sandoval-gezongen The Spoils en Ghotpoet-samenwerking ‘Come Near Me’ al demonstreert intieme zang te accentueren binnen rijke arrangementen. De muziek van ELLA bevindt zich op een soortgelijk spanningsveld: door de spaarzame mix van subtiele gitaarmelodieën, minimale elektronica en vlossige synths spreken de stiltes hardop en beklijven de woorden des te meer.

LIVE DATA:

12/11 – Le Mini Who?, Utrecht NL
17/11 – Sebright Arms, London UK, w/Indian Queens

Website



Share |

Gerelateerde artikelen