Recensie: Palace in Bitterzoet

12 november 2016, 19:37 | Jeroen

Op 4 november kwam het debuutalbum So Long Forever van de Palace dan eindelijk uit. Woensdagavond speelde ze in Bitterzoet in Amsterdam en wij waren erbij.

Het voorprogramma werd verzorgd door de Engelse band Beach Baby. Een prima opwarmer voor Palace. Gekleed in retro jaren tachtig stijl, rocken de heren met hun softpunk liedjes er op los. Als ik het album luister hoor ik meer kwaliteit dan op deze avond, maar dan kan altijd nog komen ze doen pas mee sinds 2015.

Wanneer de eveneens Engelse Band Palace verschijnt is de zaal uit het niets propvol zo lijkt het. Deze heren doen net wat langer mee, sinds 2010. In de vier jaar hebben ze een aantal EP’s en nu dus een album voortgebracht.

Ontdekt door NME en vervolgens opgepikt door radio-dj Zane Lowe, is de sound een mix van Blues en indie folkrock. Vooral veel gitaarspel. Perfecte muziek om bij weg te dromen, maar stevig genoeg om niet van in slaap te vallen zeg maar.

Veel zeggen de heren overigens niet tijdens de set. Er worden 11 nummers gespeeld en die zitten allemaal strak in elkaar. Ze volgen elkaar vrij snel op en varieren van 5 nummers van het debuutalbum tot drie van iedere EP (Chase the Light en Lost in the Night).

Lead zanger Leo Wyndham heeft een goede zuivere stem deze avond en het samenspel van de band sluit naadloos op elkaar aan. Soms mist een uithaal en iets spannends naar mijn mening, maar dat doet niks af van hoe goed de muziek en de avond in elkaar zit. Het was een heerlijke avond.

setlist

1. Head above water
2. I want what you got
3. Tomahawk
4. Kiloran
5. Have faith
6. Break the silence
7. Holy smoke
8. Veins
9. So long forever
10. It’s over
11. BitterShare |

Gerelateerde artikelen