ZUBB BuZz: Iguana Death Cult

4 januari 2017, 13:54 | JeroenDe Rotterdamse band Iguana Death Cult brengt op 16 februari zijn debuutalbum The First Stirrings Of Hideous Insect Life uit. Het album is opgenomen met Chris van Velde (o.a. Rats on Rafts, The Homesick) en zal op hun eigen label Amphibian Records verschijnen.

Op The First Stirrings Of Hideous Insect Life is een flinke dosis jongensachtige energie te horen. Maar het geluid is ook melodieus, gelaagd en divers. Iguana Death Cult experimenteert met dreigende kraut (Pyramids), zenuwzieke sixties pop (The Dreamer) en aanstekelijke rhythm & blues (Can Of Worms), aangevuld met het kenmerkende fuzz-geluid. Deze explosieve mix komt zowel op plaat als op een podium goed tot zijn uiting. Dat Iguana Death Cult live weet te overtuigen bewezen ze het afgelopen jaar al op festivals als Noorderslag, Eindhoven Psych Lab en Metropolis. Ook stonden ze in het voorprogramma van King Gizzard & The Lizard Wizard in een uitverkocht Paradiso.

Tijdens Eurosonic/Noorderslag zal Iguana Death Cult twee optredens verzorgen om het album alvast aan het publiek te presenteren: Euromoney / Zadelpijn bij De Gym event & Rock ’n Roll Highschool Magazine Launch party bij Lola event

release tour in Nederland:

16 feb Rotown, Rotterdam
17 feb Bitterzoet, Amsterdam
18 feb Pier15, Breda
23 feb Stroomhuis, Eindhoven
24 feb Brigant, Arnhem
02 maa Cul de Sac, Tilburg
10 maa Zwarte Ruiter, Den Haag
16 maa Vera, Groningen
17 maa Patronaat, Haarlem
23 maa ACU, Utrecht

Na de Nederlandse shows zal de band de grens overgaan voor shows in België en Engeland.Share |

Gerelateerde artikelen