Recensie: Band of Horses in TivoliVredenburg

24 augustus 2017, 23:43 | Jeroen

Woensdagavond stond de ‘Southern Rock’ band uit Seattle in TivoliVredenburg in Utrecht. Om 21:00 was het zover. Zanger en oprichter van de band Ben Bridwell komt samen met de band heel ontspannen het podium oplopen.

De samenstelling van de band is door de jaren heen (sinds 2004) nogal eens gewisseld. In mei dit jaar gaven gitarist Ramsey en basist Reynolds aan de band te verlaten. Zo zien we deze avond voor het eerst de nieuwe gitaristen Richard Fitzpatrick en Ian MacDougall. De nieuwe basist Matt Gentling is een opvallende verschijning. Hij speelt op zijn basgitaar of hij bij een heavy metal band speelt.

Bridwell neemt plaats achter zijn slidegitaar en zet Dull Times/The Moon van het laatste album Why Are You OK in. Een goed nummer om de set mee te beginnen. Het begint rustig met Dull Times en met The Moon eindigt het stevig.

Gelijk door met The Great Salt Lake van het eerste album Everything All The Time. Het album dat de band in een klap, vooral door het nummer The Funeral, wereldwijde bekendheid gaf.

Met No One’s Gonna Love You en Islands on the Coast spelen ze de nummers die het gros van het publiek willen horen, wat duidelijk hoorbaar is aan de publieksreactie. Marry Song is altijd een fijn intermezzo in de set. Direct daarna Older een lekker ‘close harmony’ nummer waar ik persoonlijk erg blij van wordt.

Klassiekers als Is there a Ghost en The Funeral zorgen voor een uitgelaten sfeer. St. Augustine, van het debuutalbum, heeft een opvallende uptempo make-over heeft gekregen om beter in de set te passen. En aan het einde van de set zitten nog twee platen die het live altijd goed doen: Wicked Gil en Ode To LRC. The General Specific valt goed op zijn plek als lekker uitbundige encore.

De nieuwe bandleden lijken goed in de groep te passen, maar de echte chemie is vooral zichtbaar tussen Bridwell en toetsenist Ryan Monroe. Een heerlijke avond met een super spelend Band of Horses.

Setlist:

Dull Times/The Moon
The Great Salt Lake
Solemn Oath
Casual Party
No One’s Gonna Love You
Islands on the Coast
NW Apt.
Marry Song
Older
Throw My Mess
Laredo
St. Augustine
In a Drawer
Is There a Ghost
Weed Party
Wicked Gil
Ode to LRC
The Funeral

Encore:
The General Specific

Foto’s: Emiel Nederpel © ZUBB MagazineShare |

Gerelateerde artikelen