The Life I Live 2018

29 april 2018, 17:11 | Jeroen

Het muziekfestival THE LIFE I LIVE beleefde in de binnenstad van Den Haag een vlekkeloos verlopen achtste editie. Voor de tweede keer vond het festival zowel op Koningsnacht als Koningsdag plaats. Het tweedaagse festival heeft in totaal naar schatting tegen de 300.000 bezoekers op de been gebracht. Het publiek kon genieten van meer dan 60 spraakmakende live-acts op een negental podia in de gehele binnenstad.

Foto: Wouter Vellekoop

Op het sfeervolle Lange Voorhout stonden dit jaar voor het eerst twee podia opgesteld en werd daarmee meteen gekroond tot festivalhart. De nieuwe nachtburgemeester van Den Haag, Sjoerd van Schuylenburch, zwaaide de scepter in de stille disco die zich centraal op het Lange Voorhout bevond. Grote publiekstrekkers tijdens Koningsnacht waren Kraantje Pappie (de Kraan was aan), Son Mieux, Tom Trago, Death Alley en de jonge Haagse bands in de Skooltainer. De nieuwe oogst belooft een waardevol nieuw hoofdstuk toe te gaan voegen aan de rijke historie van Den Haag als popstad. Vlakbij de plek waar de gebroeders de Witt in het verleden werden gelyncht, aan de Hofvijver tegenover de Gevangenpoort, klonk rauwe blues van onder meer Mysterious Blues Bastards. Een treffender locatie voor een flinke dosis vierkwartsmaat zielenpijn was haast ondenkbaar.

Foto: Wouter Vellekoop

Tijdens Koningsdag waren Roxeanne Hazes, The Brahms, Pip Blom, Andy Frasco en Pinata de grote publieksfavorieten. Publiek dat naar de Haagse binnenstad trok, toonde bovendien veel belangstelling voor onder andere de rondritten in de Koninklijke koetsjes en de historische trams. Er liepen brassbands door het city center, er was een stille disco voor kinderen en er barstten door de stad veel spontane feestjes los.

Foto: Wouter Vellekoop

THE LIFE I LIVE kenmerkt zich door haar brede en avontuurlijke programma waarbij het geluid van nu en de toekomst alle ruimte krijgt. Van saharablues naar klezmer, van jazz naar hiphop, van het betere levenslied naar een muur van geluid door scheurende gitaren. Met de laatste klanken nagalmend wordt door organisator PROOOST alweer vooruitgeblikt op de volgende editie van THE LIFE I LIVE in 2019. PROOOST is tevens drijvende kracht achter Embassy Festival en UIT Festival Den Haag, beide in het eerste weekend van september.Share |

Gerelateerde artikelen