Single: Christof van der Ven - A Darker Light

8 juni 2019, 18:57 | Jeroen

A Darker Light is de tweede single van het aanstaande album van Christof van der Ven. Het volledige album You Were The Place verschijnt op 6 september.

Daar waar eerste single Bravais Arc werd gekenmerkt door een stuwende sound met breed uitwaaierende synths, gaat Van der Ven op het melancholische A Darker Light subtieler te werk. Het instrumentarium van onder andere akoestische gitaren met veel reverb en begeleiding door drummachines is in balans met Van der Vens voordracht. A Darker Light gaat over een gesprek dat Van der Ven had met zijn moeder, laat op de avond met een wijntje op en kort nadat zijn romance – die als rode draad door het album loopt – was beëindigd. “Ik was op zoek naar een antwoord, een manier om uit de emotionele puinhoop waarin ik was beland te komen. Met haar moederlijke wijsheid heeft ze me geholpen mezelf weer te herpakken”, aldus Van der Ven.

Naar aanleiding van de release verzorgt Van der Ven met zijn band een Europese tour die hem naar Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië brengt. De reeks start op 28 september met een show in EKKO, Utrecht.

De van oorsprong uit het Brabantse Handel afkomstige, maar al jaren vanuit Londen opererende indiefolkmuzikant verdeelt zijn tijd over zijn baan als chef-kok in zijn woonplaats, het rondtoeren van de wereld als extra bandlid bij Bear’s Den en het uitbrengen van en live spelen met zijn eigen werk. Na de release van zijn debuut in 2018 verzorgde Van der Ven support shows bij onder andere Joan As Police Woman, Nick Mulvey en Lisa Hannigan. In het najaar van 2018 verscheen de EP ‘Empty Handed Live’, gevolgd door een headline clubtour door Nederland.

Op het aanstaande tweede album You Were The Place schrijft Van der Ven de pijn en frustratie over het verloren gaan van een prille liefde van zich af. Hij gebruikt het nieuwe album om zijn gekwetste gevoelens als gevolg van een in de knop gebroken liefde ruimte te geven, maar ook de pijn en humor die het delen van kwetsbare emoties met zich meebrengt. De nummers zijn geschreven vanuit verschillende perspectieven, waaronder die van vrienden, familie, collega’s en hemzelf.

‘You Were The Place’ is opgenomen, geproduceerd en gemixt door Marcus Hamblett (Villagers, James Holden & The Animal Spirits, Bear’s Den) en kent muzikale bijdragen van een aantal goede vrienden van Van der Ven: Tommy Heap (Matthew & The Atlas), Jools Owen (Bear’s Den), Tommy Sheen, Emma Gatrill (Matthew & The Atlas, This Is The Kit, Rozi Plain) en Andrew Stuart-Buttle (Lucy Rose, Rolo Tomassi).

Tourschema

28 september – EKKO, Utrecht (NL)
02 oktober – Privatclub, Berlijn (DE)
03 oktober – Nochtwachte, Hamburg (DE)
05 oktober – Studio 672, Keulen (DE)
06 oktober – Het Depot, Leuven (BE)
07 oktober – The Hope & Ruin, Brighton (UK)
08 oktober – The Lexington, Londen (UK)Share |

Gerelateerde artikelen