DGTL op ADE

12 juni 2019, 16:39 | Jeroen

DGTL kondigt volledige programma aan voor Amsterdam Dance Event 2019. Met optredens van Richie Hawtin – CLOSE, Modeselektor (live), Bonobo, Special Guest B2B Marcel Dettmann, Rüfüs Du Sol en vele anderen.

De Amsterdamse festival organisatie DGTL kondigt deze week hun meest ambitieuze ADE programmering tot nu toe aan. Op de planning staan vijf unieke evenementen in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf die een bijzondere selectie van artiesten samenbrengt.

De kick off van het DGTL LIVE programma is op woensdag 16 oktober (19:00 – 00:00) met een avond vol live techno. Richie Hawtin’s meeslepende CLOSE show laat een intiem portret zien van deze techno grootheid. Deze bijzondere show was eerder te zien op Coachella, Primavera Sound en heeft ook het Sydney Opera House vereerd met een bezoek. Het Duitse duo Modeselektor brengt deze avond hun nieuwe overweldigende en theater gerichte audiovisuele live show naar Amsterdam, waarbij ze een eclectische mix van genres ten gehore zullen brengen. Support komt deze avond van het Schotse talent SOPHIE.

Op donderdagavond (19.00 – 21.45) presenteert DGTL haar nieuwe DGTL LIVE concept met een optreden van het Australische indie-trio Rüfüs Du Sol. Deze band, die de twee werelden van live optreden en elektronische muziek met elkaar verbindt, wordt deze avond bijgestaan door nieuwkomer Willaris K. Later op de avond (22.00 – 07.00) neemt techno en electro de overhand, waarbij Marcel Dettmann een unieke en zeldzame back-to-back set zal draaien met een Special Guest die binnenkort aangekondigd zal worden. Daarnaast prijken ook Detroit master Jeff Mills, de geprezen Helena Hauff en DJ Nobu, Jane Fitz, Identified Patient en Deniro op het affiche.

In het weekend kan het publiek een mix van live-acts en DJ’s verwachten. Startend op de vrijdagavond (22.00 – 07.00) waarbij er live shows gepland staan van de legendarische Orbital en Floating Points en DJ sets van Âme, Motor City Drum Ensemble, Mr. Scruff, Job Jobse, Antal, Paula Tape en Kamma.

Na het grote succes van de uitverkochte show vorig jaar, keert Bonobo met zijn OUTLIER concept ook dit jaar terug op de zaterdag (22.00 – 07.00). Naast een DJ set van Bonobo, is ook de live show David August te bewonderen. Verder is er nog een scala aan artiesten aanwezig die avond zoals Jon Hopkins, The Black Madonna, HAAi, Bradley Zero, Ki/Ki en Catching Flies.

De kaartverkoop voor alle evenementen start op 12 juni om 12.00 uur. Maak deel uit van een van de grootste events tijdens ADE 2019, waarbij een betoverende productie gecombineerd wordt met DGTL’s inzet voor duurzaamheid.

RICHIE HAWTIN CLOSE & MODESELEKTOR LIVE + support act SOPHIE
Wanneer: Woensdag 16 oktober 2019 | Scheepsbouwloods, Amsterdam
Tijd: 19:00 – 00.00
Early bird: € 42
Regular: € 47,60

RÜFÜS DU SOL (Solace Tour) + support act Willaris. K
Wanneer: Donderdag 17 oktober 2019 | Scheepsbouwloods, Amsterdam
Tijd: 19.00 – 21.45
Early bird: € 17,50
Regular: € 25

DGTL ADE met Special Guest B2B Marcel Dettmann, Jeff Mills, Helena Hauff, DJ Nobu, Jane Fitz, Identified Patient, Deniro
Wanneer: Donderdag 17 oktober 2019 | Scheepsbouwloods, Amsterdam
Tijd: 22.00 – 07.00
Tickets: vanaf € 32,50

DGTL ADE met Orbital (live), Floating Points (live), Âme (DJ), Motor City Drum Ensemble, Antal, Mr. Scruff, Job Jobse, Kamma, Paula Tape
Wanneer: Vrijdg 18 oktober 2019 | Scheepsbouwloods, Amsterdam
Time: 22.00 – 07.00
Tickets: vanaf € 34,50

BONOBO x DGTL present OUTLIER met Bonobo (DJ), The Black Madonna, Bradley Zero, Catching Flies, David August, HAAi, Jon Hopkins (DJ), KI/KI
Wanneer: Zaterdag 19 oktober 2019 | Scheepsbouwloods, Amsterdam
Time: 22.00 – 07.00
Tickets: vanaf € 34,50

Voor meer informatie over deze show zie de DGTL website.

Over DGTL

DGTL is een global electronic music festival met edities in Amsterdam, Santiago (Chili), São Paulo (Brazilië), Barcelona & Madrid (Spanje), Tel Aviv (Israël) en tijdens het Amsterdam Dance Event. Naast de focus op muziek brengt de organisatie een mix van unieke kunstinstallaties en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. Met hun sustainable programma, heeft de organisatie al meer dan eens bewezen dat zij op de voorgrond staan van een nieuwe beweging in de industrie en dat zij goed op weg zijn om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te worden.Share |

Gerelateerde artikelen