Single: De Staat - Tie me Down

12 juni 2019, 16:48 | Jeroen

De Staat brengt vandaag een nieuwe single uit genaamd: Tie Me Down. Het nummer is geschreven in samenwerking met LUWTEN. Achter de naam LUWTEN gaat de Nederlandse singer-songwriter Tessa Douwstra schuil.

De Staat heeft ook een videoclip bij het nummer gelanceerd waarin Torre en Tessa de hoofdrollen vertolken. Torre over de clip: “Tie Me Down gaat over verliefd worden en de angst om je vrijheid te verliezen. In de clip zie je liefde en aantrekkingskracht letterlijk als twee natuurelementen die ons naar elkaar duwen. De vlaggen staan symbool voor vrijheid en geven ons eigen territorium aan in een zwart witte wereld.” De videoclip is geregisseerd door de prijswinnende regisseur Ruben Van Leer.

De single is afkomstig het nieuwe album Bubble Gum dat op 18 januari van dit jaar verscheen. Bubble Gum gaat over het moderne leven in de bubbel: leven in een eigen realiteit, met eigen waarheden, afgeschermd van andere ideeën.

De Staat is deze zomer te zien op o.a. op Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross. Dit najaar doet de band een tour langs grote popzalen in Nederland. Voor meer informatie en tickets klik hier.Share |

Gerelateerde artikelen