Waterpop 2019

24 juli 2019, 09:08 | Jeroen

Voor de 42ste keer wordt in het Hofpark in Wateringen het gezellige festival Waterpop georganiseerd. Een festival voor het hele gezin! Op 10 augustus opent het festival traditiegetrouw om kwart over twaalf met een kinderact. Er is een kinderhoek waarin geknutseld en muziek gemaakt kan worden en straattheater dat verbaast en laat lachen. Het festival heeft een sterke formule in handen en gaat daar ervaren mee door.

De ruim 400 vrijwilligers die het festival organiseren zijn door de wol geverfd. Velen van hen helpen al jaren mee op het festival. Zonder die vrijwilligers zou er geen podium staan, geen bonnen verkocht worden, en geen biertjes worden getapt. Vriendengroepen staan editie na editie traditie trouw achter de bar. Een typisch gevalletje dorpse saamhorigheid.

Publiek vanuit heel Nederland

Maar dorps is het festival zeker niet. Van heinde en verre komt het publiek op het festival af, dat al die jaren altijd gratis is geweest. Waterpop staat namelijk garant voor een sterke muzikale programmering. Met altijd verrassende nieuwe artiesten, waarvan we vaak later nog meer horen. Dit jaar speelt bijvoorbeeld Moncrieff uit Ierland. Hij is begonnen als achtergrondzanger bij Adele, maar timmert nu met een solocarrière aan de weg. En rond deze soulzanger zijn de verwachtingen hooggespannen. Het Nederlandse Tape Toy is ook nieuw, maar speelt dit jaar al op vele grote en kleine festivals in ons kikkerlandje. Met hun vrolijke Bubble Grunge krijgen ze elk publiek in beweging, dus dat voorspelt veel goeds.

Niet alleen jong talent staat op de Wateringse podia. Ook Channel Zero uit België speelt op Waterpop. Deze metalband was groot in de jaren ‘90 en speelt nu nog maar af en toe. Een unieke kans dus om deze ruige heren te aanschouwen.

Soul van Bo Saris op Waterpop

Wat je niet zo vaak hoort zijn soul en funk op Waterpop. Maar dit jaar heeft Waterpop Bo Saris en zijn band geboekt. Bo Saris kennen de meeste mensen nog wel als Boris. Al jaren bekend om zijn soulvolle sound. En die hij is nog niet kwijt. Een beetje meer funk hier en daar, en Bo Saris maakt er met zijn sfeervolle show een spetterend geheel van.

Voor het hele gezin

Naast de muziek is er ook elk jaar een gezellige kinderhoek. Dit jaar krijgt deze zijn invulling van Stichting Kwest en Phoenix Wateringen. Kwest leert de kids hoe je schoon drinkwater maakt, en wat er mogelijk is met waterdruk. Met de Phoenix kunnen de kinderen hun muzikale talenten ontdekken. Daarnaast kan zowel jong áls oud zich laten verbazen door het straattheater. Team Sfeerbeheer zorgt voor een hoop gekkigheid in het publiek. En je kunt je weer vergapen aan Steampunk steltlopers die zo van een andere planeet lijken te komen.

Waterpop vindt voor de 42e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op zaterdag 10 augustus is er naast de veelzijdige en veelbelovende bands ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.

Foto: Waterpop Jolanda van WijheShare |

Gerelateerde artikelen