Single: Waltzburg - Friends

20 september 2019, 23:25 | Jeroen

Waltzburg brengt nieuwe single Friends uit samen met psychedelische video. Nieuwe single is voorloper op release van debuut album Cut The Wire.

Over slechts drie weken komt debuutalbum ‘Cut The Wire’ van Nijmeegse indieband Waltzburg uit. In aanloop naar deze release brengt de band nu de nieuwe single ‘Friends’ uit, na de eerdere release van singles ‘Gotor’, ‘Eyes Shut’ en ‘Consensus’. ‘Friends’ komt met een psychedelische green screen video, het nummer is nu overal te beluisteren.

De release van album ‘Cut The Wire’ op 11 oktober wordt gevolgd door een Nederlandse clubtour, waarvoor tickets te koop zijn via de website.

De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Het vijftal maakt opzwepende indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt.

Nieuw single ‘Friends’ gaat over vrienden die naar de grote stad verhuizen en daar op zoek gaan naar een nieuwe identiteit. Het onbegrip voor deze keuze en de onvrede met het alleen achterblijven schemeren door in de tekst.

In de video speelt Waltzburg met de tegenstelling tussen kunstmatig en natuurlijk samengestelde beelden. Op unieke en ultieme wijze wordt er in de video gebruik gemaakt van een green screen, samen met de mogelijkheden die moderne post-productie biedt. Na de opnames werd er zo een heel nieuwe wereld geschept.

De video is een visueel spektakel geworden, bestaande uit de vijf bandleden, een Volkswagen Golf, 3D-modellen en CGI. Het resultaat is een psychedelische ervaring, met zwevende bandleden voor hypnotiserende achtergronden. De video is hier te bekijken:

In het najaar, na release van debuut album ‘Cut The Wire’ op 11 oktober, gaat Waltzburg op tour door Nederland. Ze spelen hierbij de volgende shows:

17-10 Merleyn, Nijmegen (Releaseshow)
25-10 V11, Rotterdam
31-10 EKKO, Utrecht
02-11 Simplon, Groningen
07-11 Paradiso, Amsterdam

‘Friends’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De video is te vinden op Youtube. Daarnaast zijn tickets voor de tour te koop via de website.Share |

Gerelateerde artikelen