EP: SpaceAgePoetry - Een dichter op de dansvloer

4 december 2019, 13:11 | Jeroen

Spoken word is het best te beschrijven als ritmische poëzie met een performance-element. Justin Samgar is sinds 2009 actief in deze scéne.

Begonnen als huisdichter bij Spuiten en Slikken en later overal in Nederland te zien als spoken word artiest op onder andere Lowlands, Mysteryland en in Paradiso en Melkweg. Inmiddels treedt Justin alweer drie jaar op met een dj in clubs en op festivals en raves onder de naam SpaceAgePoetry.

Hierin combineert hij Nederlandstalige spoken word met de elektronische muziek van producers uit verschillende landen. Nog niet eerder in Nederland werden deze genres samengevoegd. Afgelopen maanden bracht SpaceAgePoetry twee singles en video’s uit van de aankomende Ophiuchus EP. Beide singles zijn opgepakt door de Berlijnse platformen voor elektronische muziek Amselcom en Trndmsk.

Volgende week verschijnt deze nieuwe EP van SpaceAgePoetry op 11 december. Niet geheel toevallig is dit ook de verjaardag van Justin Samgar. Volgens sommigen is zijn sterrenbeeld niet Boogschutter maar het 13de teken van de dierenriem, de Slangendrager of Ophiuchus. Een teken dat past bij iemand die tussen twee werelden staat en als een soort woordensjamaan over hypnotische beats heen orakelt, om zo zijn luisteraars al dansend naar een andere wereld te trekken.

Over SpaceAgePoetry

De Amsterdamse Justin Samgar, aka SpaceAgePoetry, slurpte in zijn jeugd alle muziek en boeken op die hij kon vinden, terwijl zijn ouders hun gezin juist probeerden af te sluiten van deze wereld door zich bij een sekte aan te sluiten. Die invloed is zowel terug te horen in het stemgebruik als de inhoud van de teksten van Justin. Zijn poëzie en spoken word gaan vaak over de zoektocht naar liefde en zingeving, waarin hij het universum als ultieme metafoor gebruikt voor zijn eenzaamheid en de voor hem onbekende werelden. Zelf ziet hij zich nog steeds als de kleine jongen die naar de sterren kijkt en nieuwe werelden wil verkennen.Share |

Gerelateerde artikelen