Single: Cymbaline - Mean Bobby

20 maart 2020, 14:55 | Jeroen

De charmes van Cymbaline: een dansbare mix van Britse new wave en Duitse krautrock.

Het Utrechtse Cymbaline maakt melancholische muziek voor misfits en einzelgängers. Vandaag is hun nieuwe single Mean Bobby uit.

Met een voorliefde voor de underground van de jaren ’70, weet de band een geluid neer te zetten dat doet denken aan de punk en new wave uit steden als New York en Manchester, maar ook aan de krautrock uit Düsseldorf. Voor liefhebbers van: Joy Division, Klaus Johann Grobe, Ariel Pink.

Cymbaline

Cymbaline is al ontstaan in 2015, maar na enkele bandwisselingen speelt de band nu zo’n anderhalf jaar in de huidige bezetting met Utrecht als thuisbasis. In deze bezetting heeft de band al buitenlandse tours gespeeld in Frankrijk, België en Duitsland. In Nederland speelde band o.a. shows in Doornroosje (support show Foxygen), Bosuil Weert, TivoliVredenburg, Sugarfactory en in het grote Limburg Theater Heerlen. De band verraste in 2019 met de sterke debuut single & video clip ‘Nicht Weiter Als Berlin’, die in NL in premiere ging met een interview op The Daily Indie en in België op Indiestyle. Ook ontving de band een positieve review op 3voor12 en pikte het Amerikaanse Come Here Floyd ze op.

Next shows:

[24-04] Brouwpodium Bossche Brouwers, Den Bosch
[07-05] Simplon Up, Groningen
[25-09] Kroepoekfabriek, VlaardingenShare |

Gerelateerde artikelen