Nieuw Album: Dream Wife - So When You Gonna...

23 maart 2020, 11:10 | Jeroen

In 2018 maakten we kennis met het Londense dames trio Dream Wife, toen ze met hun gelijknamige debuut op de proppen kwamen, dat boordevol energieke en aanstekelijke gitaarrock staat.

Afgelopen week kondigden Alice Go, Bella Podpadec en Rakel Mjöll de opvolger aan. Deze heet So When You Gonna… en verschijnt op 3 juli. Hierop snijden ze onderwerpen aan als abortus, miskramen en gender-gelijkheid.

Met hun ‘girls to the front’ ethos, is het niet verwonderlijk dat voor het tot stand komen van deze nieuwe plaat, is samengewerkt met louter vrouwen uit de muziekindustrie.

Het niet-mannelijke team bestaat uit producer en mixer Marta Salogni (Björk, Holly Herndon, FKA Twigs), engineer Grace Banks (David Wrench, Marika Hackman) en mastering engineer Heba Kadry (Princess Nokia, Alex G, Beach House).

Op So When You Gonna… klinkt een vorm van urgentie door. Een soort ‘nu of nooit’ opwinding, die de luisteraar aanmoedigt om te stoppen met wachten en te beginnen met doen. Een oproep tot actie, zoals Mjöll zegt.

Tegelijk met de albumaankondiging verscheen ook de eerste single Sports!. Deze track is hieronder te beluisteren.Share |

Gerelateerde artikelen