Video: Waltzburg - Cleo

24 april 2020, 14:02 | Jeroen

Waltzburg brengt vandaag nieuwe single ‘Cleo’ uit, het eerste nummer van de aankomende EP die dit najaar uit gaat komen. Deze EP is de opvolger van het afgelopen jaar uitgekomen debuutalbum ‘Cut The Wire’, waar onder andere ook single ‘Gotor’ op stond; het meest aangevraagde lied tijdens 3FM Serious Request in december.

‘Cleo’ is nu overal te beluisteren. Bij het nummer hoort ook een video, die gemakkelijker bekeken dan uitgelegd kan worden. De bandleden (die uiteraard niet bij elkaar waren tijdens de opnames) spelen er een bijzondere rol in, namelijk als dansende skeletten.

Begin februari dook Nijmeegse indie band Waltzburg de studio in, vlak voor de corona crisis ook hen bereikte. Menno Krivokutya, frontman van Waltzburg ligt toe: “Door de huidige situatie moesten er wel wat plannen worden omgegooid. Van veel nummers stond het instrumentale deel er al op voordat de lockdown-maatregelen van kracht gingen. Alleen de zang miste nog. Omdat we niet meteen met z’n allen tegelijk de studio weer in wilden duiken (producer Jan Schenk is ook de jongste niet meer), heb ik thuis een klein studiootje ingericht. Ik kocht een paar goede zangmicrofoons en hing wat dekens aan de muren zodat we door konden gaan met inzingen”. Single ‘Cleo’ is hiervan het eerste resultaat.

Tijdens het opnemen werd er veel naar Tom Petty and the Heartbreakers geluisterd, volgens Menno een inspiratie voor de eerste nieuwe single: “Veel mensen vinden Tom Petty kitsch, omdat hij nog rockmuziek maakte in de tijd van disco en punk. Maar voor ons was het een inspiratie om een meer kernachtige en simpele invalshoek te kiezen bij het schrijven van nieuwe nummers. We wilden ons niet laten leiden door een vorm of een genre waar we het in zouden moeten passen.”.

De tekst van ‘Cleo’ sluit erg aan op dit idee. Het gaat over trouw blijven aan jezelf. “We wilden de nieuwe nummers opnemen zonder ons te veel aan te passen aan de buitenwereld. Het is een gek toeval dat het contact met de buitenwereld rond diezelfde tijd ineens niet meer vanzelfsprekend was.” Sluit Krivokutya af. Cleo is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer en iTunes. De video is hieronder te bekijken:Share |

Gerelateerde artikelen