Video: Blair Jollands - Nothin' in the Pot

6 juni 2020, 20:19 | Jeroen

Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC – via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival – naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is.
 
Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’.

Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…
 
Naast een goed oor voor weelderige instrumentatie, verwerkt Jollands tevens zijn bekroonde en karakteristieke sounddesignvaardigheden, bestaande uit ‘gevonden geluiden’ en samples, in zijn producties.
 


De nu nieuw uit te komen single Nothin’ In The Pot gaat vooraf aan een splinternieuw studio album dat Blair Jollands in het najaar van 2020 wereldwijd zal uitbrengen.Over de song: 

Het kruispunt waarop we ons bevinden en hoe vanaf hier verder, zal ons tekenen. Met behulp van alle lessen die we hebben geleerd nemen we de uitdaging aan, in de hoop er voor iedereen een ​​werkelijk betere wereld van te maken. Het tijdens de huidige pandemie zoveel besproken ‘Nieuwe Normaal’ moet anders, vooral ook voor ons aller klimaat.Share |

Gerelateerde artikelen