YVI op livestreamtour

8 juni 2020, 13:16 | Jeroen

Op 20 juni trapt YVI zijn ‘lost CONTROL livestream tour’ af. Die avond brengt hij zijn nieuwe EP ‘control’ uit, welke hij presenteert tijdens een livestreamconcert vanuit poppodium Hedon. Na de releaseshow zal YVI langs verschillende poppodia, maar ook vanuit zijn eigen huiskamer ‘touren’. Het publiek komt niet naar de show, maar de show komt naar het publiek in de vorm van livestream events. Door de coronacrisis werd de EP-release twee maanden uitgesteld, waarna bleek dat ook de nieuwe datum niet haalbaar was. Omdat YVI in de tussentijd flink aan het livestreamen was geslagen, gooide hij het roer om en zette de ‘lost CONTROL livestream tour’, langs verschillende poppodia, op.

De releaseparty belooft meer dan een live muziekevenement te worden: naast de muziek zal die avond een minidocumentaire over het confronterende maakproces van de EP worden vertoond.

Vervolgens tourt YVI onder andere langs Paradiso Amsterdam, Metropool Hengelo, So What! Gouda en de Pul in Uden. De optredens vinden plaats in verschillende bezettingen, waardoor elke livestream een bijzondere, vernieuwende ervaring zal zijn. Solo, een semi-akoestische bandbezetting en full-bandshows zullen de revue passeren.

YVI is de naam van het soloproject van Diederick Brandsma. Zijn melancholische en verhalende songs bieden troost, zelfs als je er misschien niet naar op zoek was. De inspirerende alternatieve folk en indierock misstaat niet in het rijtje van Damien Rice, Glen Hansard en Bon Iver. Op de vijf nummers tellende EP ‘control’ beschrijft YVI de worstelingen die zich voordoen bij het nastreven van perfectionisme.

In 2019 lanceerde YVI zijn debuutalbum ‘A Few Words Of Comfort’ in een nagenoeg uitverkocht Hedon Zwolle. Ook speelde hij in een uitverkocht TivoliVredenburg als voorprogramma van The Slow Show en trapte 2020 af met een bomvolle show op het prestigieuze showcasefestival Eurosonic Noorderslag.

Zie hieronder het volledige tourschema van YVI. Via de website van de betreffende zaal en de Facebookpagina van YVI kunnen bezoekers zich aanmelden voor het event. Tijdens de avond zelf wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd van de kijkers (via een donatieknop) en bestaat de mogelijkheid om de EP en merchandise van YVI aan te schaffen.

Indiefolk-collectief YVI op livestreamtour door Nederland:

Website
Facebook

20 juni: Hedon Zwolle
21 juni: Het Bolwerk Sneek
24 juni: Paradiso Amsterdam
25 juni: So What! Gouda
27 juni: De Pul Uden
28 juni Stadstheater Zoetermeer
02 juli: Metropool HengeloShare |

Gerelateerde artikelen