Record Store Day 2020

19 juni 2020, 15:35 | Jeroen

Geen reguliere Record Store Day dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat er niets staat te gebeuren in de wereld van het vinyl. Die draait natuurlijk gewoon door. Vandaar dat de albums die voor Record Store Day 2020 gepland stonden verspreid over het jaar uitgebracht worden. De internationale uitgaves komen uit op de laatste zaterdagen van september, oktober en november. Daarnaast komen er op 20 juni een aantal lokale releases aan.

Zo wordt het debuutalbum van een van Nederlands eerste punkbands, ‘The Flyin Spiderz’ van The Flyin’ Spiderz, opnieuw uitgebracht op roze vinyl. En ook van de Nederlandse rockband The Meteors verschijnt er bijzonder materiaal. Hun debuutalbum ‘Teenage Heart’ uit 1980, waarmee ze succes boekten in Amerika, Engeland, Japan, Duitsland en Canada, verschijnt in een gele vinyl heruitgave.

Het kleurenpalet wordt nog breder benut, want Peter Koelewijns Engelstalige versie van het album ‘Het Beste In Mij Is Niet Goed Genoeg Voor Jou’ verschijnt op wit vinyl. Deze tot voor kort onuitgebrachte Engelse versie draagt de titel ‘The Best I Can Give Is Still Unworthy Of You’.

Van Barry Hay en JB Meijers’ ‘The Artone Sessions’ wordt een 10” single uitgebracht, met daarop vier nummers die ze opnamen met een geweldige gelegenheidsband, bestaande uit Danny Vera, Anne Soldaat, Golden Earring bassist Rinus Gerritsen en New Cool Collective drummer Joost Kroon.

En ook Marco Borsato’s muziek vindt zijn weg naar de groeven van de plaat. De singles ‘Hoe Het Danst’ (met Armin van Buuren en Davina Michelle) en ‘Lippenstift’ (met Snelle), worden samen op één gekleurde 12” vinyl single geperst. Zo kunnen ook de twee meest recente hits van Marco eindeloos op je pick-up rondjes blijven draaien.Share |

Gerelateerde artikelen