Single: Susanna - The Dancing Snake

5 juli 2020, 19:07 | Jeroen

The Dancing Snake is de eerste single van het nieuwe album Baudelaire & Piano. De Noorse zangeres Susanna gebruikte tien gedichten uit Charles Baudelaire’s (1821-67) meesterwerk The Flowers of Evil (vertaald door Anthony Mortimer) als basis voor tien nieuwe nummers.

The Dancing Snake gaat over begeerte naar een ander wezen voelen. Ik heb veel plezier beleefd aan het verschuiven van het oorspronkelijke perspectief, Baudelaire’s begeerte naar vrouwelijk schoon, naar de context van een ​​vrouw die zelf kijkt en begeert en de kracht en schoonheid van deze observaties vasthoudt”, legt Susanna uit.

Het album Baudelaire & Piano komt op 11 september 2020 uit. Susanna nam het album solo op in de Atlantis Studio in Stockholm. De tien composities laten de essentie horen van de Noorse artiest; haar expressieve, soulvolle stem en trance-achtige pianospel.

Baudelaire & Piano is het veertiende studioalbum van Susanna. In 2019 bracht ze het veelgeprezen album Garden of Earthly Delights (naar ‘Tuin der lusten’) uit, waarop het werk van Jheronimus Bosch het uitgangspunt vormde.

Website

Fotograaf: Martin Rustad JohansenShare |

Gerelateerde artikelen