Nieuw album: Scumbag Millionair - Poor and Infamous

22 juli 2020, 20:03 | Jeroen

Ze hebben heel Europa rondgetourd in hun stinkende zwart/gouden Chevy-van, stonden op alle punkrock-festivals en hebben alle biertjes opgedronken (een hele tray tegelijk, best makkelijk als je de truc eenmaal kent!). Nu komen de ‘verloren zonen van The Hellacopters’ met hun tweede album: POOR AND INFAMOUS, geproduceerd door Tomas Skogsberg.

Scumbag Millionaire is een verlengstuk van de Scandirock-scene die eind jaren ’90 zijn hoogtijdagen beleefde met bands als The Hellacopters en Turbonegro. Rockers hunkeren naar nieuwe Scandirock-acts en Scumbag Millionaire is maar al te blij om in 2020 de Scandirock- scene in leven te houden.

Op 25 september 2020 verschijnt het tweede album van Scumbag Millionaire: Poor And Infamous. Het vervolg op debuutalbum Speed (2018) werd opgenomen in de legendarische Sunlight Studio in Stockholm, geproduceerd door Tomas Skogsberg (Backyard Babies, The Hellacopters, Peter Pan Speedrock) en gemasterd door Frida Claeson Johansson bij Svenska Grammofonstudion. Met gastvocalen van Jennifer Israelsson (Hot Breath) en Elin Larsson (Blues Pills).

In aanloop naar de albumrelease verschijnen de singles Ain’t No Doubt en Inferno: beide met een videoclip en, uiteraard, op 7” single. In iets minder dan zes jaar tijd heeft de band tussen de 17 en 20 singles uitgebracht (ja, ze zijn de tel een beetje kwijt), waaronder split-releases met bands als Electric Frankenstein en een Iggy & The Stooges tribute 7”. Om hun Speed albumcyclus in stijl af te sluiten, brachten ze een 12” maxi single uit. Al deze releases hebben geweldige illustraties, zijn verkrijgbaar in verschillende vinylkleuren en bevatten b-sides die nergens anders te horen zijn.

Met hun energieke liveshows bouwden ze een loyale internationale fanbase op, velen van hen fanatieke verzamelaars van al hun vinyl releases.

Poor And Infamous zal verkrijgbaar zijn als digipak CD en op zwart of transparant magenta vinyl, in een matte hoes met zilverfolie print.Share |

Gerelateerde artikelen