Lowlands Free: United

19 augustus 2020, 10:23 | Jeroen

Lowlands, NPO 3FM, en VPRO 3voor12 ontketenen op 21 + 22 + 23 augustus 2020 de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.Vandaag worden het programma en blokkenschema van de voor iedereen gratis toegankelijke streams bekendgemaakt. Lowlands free:united is te volgen via 3fm.nl/lowlands en ook via NPO 3FM en VPRO 3voor12 wordt uitgebreid verslag gedaan.

Via vijf streams op 3fm.nl/lowlands zie je tijdens het Lowlandsweekend een uitgebreid programma. Een gedeelte hiervan wordt live vanuit de Melkweg in Amsterdam gestreamd en een deel van het programma bestaat uit eerder opgenomen materiaal.Extra bijzonder is het optreden van Eefje de Visser dat ze op het lege Lowlands terrein geeft.

FREE:UNITED-STREAM

De Free:United-stream komt grotendeels live uit ons headquarter de Melkweg en wordt gevuld met exclusieve eenmalige live performances. Gepresenteerd door Justin Verkijk, Eva Koreman, Sagid Carter en Eva Cleven.

Superspread the LLove!
#LL20 #3FM #LLthuis

COLIN BENDERS

Colin Benders improviseert zijn sets volledig in het moment, willoos bezeten door de magische sound die hij uit zijn modulaire synths tovert.Tijdens Lowlands free:united stuurt hij zijn indrukwekkende eenmansorkestbak naar dieper vaarwater. En daar is het sowieso genieten geblazen, niet in de laatste plaats door de visuals van Tristan Gieler en Sem Schreuder, die Benders hersenkronkels met ingenieuze videomapping op de voet volgen.

YOGA

Begin je Lowlandsdag goed met pure wellness voor lichaam en geest. Leg je matje klaar, slinger de stream aan en volg onze deskundige yogi’s onder leiding van Sanne Kerkhof, die je in de flow van je eigen ademhaling en heilzame bewegingen naar hernieuwde innerlijke rust en onuitputtelijke energie leiden.

DANSWORKSHOP WAACKING MET SONIA SOULSHINE

Zoals je gewend bent, word je op de Lowlandszaterdag goed wakker met een dansworkshop. Dit jaar leer je alle ins & outs van Waacking, een sensuele streetdance die in de seventies ontstond in de gayclubscene in Los Angeles. Sonia Soulshine laat je – in samenwerking met het internationale hiphopdansfestival Summer Dance Forever- in no time over je thuisdansvloer vliegen.

NEW SCIENTIST LIVE

Dagelijkse wetenschapstalkshow uit de koker van New Scientist.
Zaterdag: Voorbij de waan: corona in Nederland. Robbert Dijkgraaf, Anne-Mei The en Ab Osterhaus gaan in op vragen als: waren de maatregelen verstandig? Hoe verandert het virus onze samenleving? En wanneer kunnen we weer eens normaal een concert meemaken?
Zondag: Over zwarte gaten en raceauto’s van moleculen. Met Nobelprijswinnaar Heino Falcke, singer/songwriter Nik Falcke en Hoogleraar Scheikunde Ben Feringa.

THE SCHOOL OF LIFE

The School of Life inspireert je voor de rest van je leven. Hier schuif je in de banken voor frisse ideeën en verhelderende inzichten van slimme om- en doordenkers van vroeger en nu.
Zaterdag: Reine Rek, spreker, coach en docent aan The School of Life geeft 2 talks: De filosofie van seks en Wanneer komen helden en monsters tevoorschijn?
Zondag: filosoof Karim Benammar geeft 2 talks: Hoe ga jij de wereld veranderen? en Leven in overvloed.

LOWLANDS KOOKWORKSHOP

Op zaterdag en zondag schakelen we semi-live over naar het Keilecafe in Rotterdam voor een kookworkshop waarmee je snel en simpel de meest tasty LLowfood op het buffet zet. Zelf meekoken? Download hier het boodschappenlijstje.

MENSEN ZEGGEN DINGEN

Move over, Mulisch. De woordkunstenaars van Mensen Zeggen Dingen blazen het stof van je boekenplank met elektrisch geladen spoken word, poëzie, comedy en proza. Tijdens Lowlands free:united geven Roziena Salihu, Ozan & Serhat Aydoğan, Kalib Batta, Joost Oomen en Lisette Ma Neza je een brandende fakkel in de literaire duisternis.

BESCHREIBLICH WEIBLICH

Zijn vrouwen net mensen? En kun je daarover schrijven? Vier van de maar liefst tien vrouwen die volgend jaar op Lowlands het programma ‘Beschreiblich Weiblich’ komen maken, geven dit jaar alvast antwoord op deze en andere existentiële vragen. Met Stella Bergsma, Ellen Deckwitz, Marion Pauw en Cindy Hoetmer aan boord van deze exclusieve sneak preview weet je dat die antwoorden met geen pen te beschrijven zijn.

DE VERTELLERS VAN HELMERS

Deze onbetaalbaar gezellige literaire avond met letterverslindende acteurs en schrijvers verkast speciaal voor Lowlands free:united van Cafe Helmers naar De Melkweg. Presentatoren Jan van Mersbergen en Gilles van der Loo nodigen Carly Wijs, Abdelkader Benali, Femke van der Laan en Alex Boogers uit, die hun absolute lievelingsverhalen komen voorlezen.

ISH Dance Collective presenteer Rooftop video’s

ISH Dance Collective bestormde tijdens de Rotterdamse Dakendagen de skyline van Roffa en legde dit in drie spectaculaire video’s vast. Deze prachtig tijdens zonsondergang gefilmde Rooftop Sessions zie je bij Lowlands free:united en je krijgt er tekst en uitleg bij: in gesprek met host Justin Verkijk vertelt regisseur en artistiek leider Marco Gerris hoe en waarom ISH wil laten zien dat je ook zonder elkaar aan te raken dicht bij elkaar kunt zijn.

ADONIS

You can’t keep a good queer party down. Zelfs in deze bizarre tijden gaat de Adonis gewoon door en streamen ze zaterdag en zondag van 23:00 tot 04:00 uur bloedgeile disco rechtstreeks naar je huiskamer of dakterras. Lippen getuit, borsten vooruit, hakken hoog.

EN ER IS NOG MEER MOOIS:

Bekijk theater- en dansvoorstellingen van vernieuwende gezelschappen die eerder op Lowlands speelden: NITE presenteert Before/After, Permanent Destruction – The SK Concert en The Ruggeds at Lowlands 2019 – Between Us. Je bent meteen weer helemaal bij op het gebied van baanbrekend dans en theater!

In een video-interview vertelt kunstenaar Fernando Sánchez Castillo hoe hij tot zijn maatschappijkritische en super relevante kunstwerken komt. Vorig jaar stond zijn Statue of Liberty trots op Lowlands.

En natuurlijk is er film: Imagine Film Festival laat hun beste selectie korte films zien in Imagine Fantastic Shorts en tijdens Amongst Makers zie je korte films van Nederlandse filmmakers, inclusief toelichting van de makers.

ARMADILLOW-STREAM

De dansfeestjes in onze majestueuze ArmadiLLow zijn misschien wel het bestbewaarde geheim van Lowlands Paradise: elk uur een andere vibe, altijd het uitchecken waard. Omdat die oranje-zwarte groove ook op jouw thuisfeestje niet mag ontbreken, kun je tijdens Lowlands free:united het hele weekend intunen op een fulltime ArmadiLLow-stream. Hier trek je een dubbeldecks blokkenschema met een kleine 40 dj’s binnen op je dansvloer, die een dampende partysoundtrack vol indie, techno, pop, urban, house, disco, hiphop en Lowlandsclassics door je speakers jagen. Niet de minste mixmeesters, want zoals je gewend bent treden in onze vijfschoorstenentempel alleen Holland’s finest platenplakkers aan. Zo hoor je niet alleen de selectors van Pinguin Radio, Stranded FM en Operator, maar komen er ook regelmatig 3FM-dj’s en special guests langs. Wat dacht je bijvoorbeeld van Antal, David Vunk, Fiesta Macumba Soundsystem, Kees van Hondt, upsammy, Vera Siemons, Young Marco en DJ St. Paul? In beeld gaan de LLowbeeldmusketiers van Lowlands Televisie volledig los met de beste LTV-clips en nieuw gemaakte content.

LL THUIS-STREAM

Het hele weekend gaan de DJ’s van 3FM het land in om de tofste huis-, camping-, en thuisfeestjes te bezoeken en te checken hoe Lowlands coronaproof door het hele land wordt gevierd. Ze nemen ook nog eens een bak verrassingen mee om de feestjes nog leuker te maken! Tune live in met je eigen feestje, of laat je talent zien op de Free:United Open Stage. Captain Video duikt ook regelmatig in de stream op om samen met jou de beste LLowfun content te maken.
h2. ALPHA-STREAM

Op de Alpha-stream zie je de allerbeste Lowlands shows van de afgelopen jaren. Met o.a. Foo Fighters (2003), Queens of the Stone Age (2005), Editors (2007), Iggy Pop (2006), The Streets (2006), Mumford & Sons (2010), The National (2010), Nine Inch Nails (2013), Disclosure (2013), Sam Smith (2014), Stromae (2014), Underworld (2015), Kamasi Washington (2016), Bastille (2017), Ronnie Flex (2019) en vele anderen.

BRAVO-STREAM

Eerder opgenomen registraties van acts die dit jaar op Lowlands zouden spelen, waaronder Denzel Curry, Michael Kiwanuka, Yungblud, Goldband, Pat Thomas, Glass Animals, Bring me the Horizon, Parquet Courts, Sam Fender, Tom Walker, DeWolff en Altin Gün.

Extra bijzonder is het optreden van Eefje de Visser. Onze vrienden van 3FM presenteren namelijk een exclusieve livesessie met de eigenzinnige singer/songwriter op het uitgestorven Lowlandsterrein. Ze speelt hier een set met bekende tracks en onbekend werk – op de plek van Alpha, want headliners krijgen immers een ereplek. Zaterdagavond om 22:00 uur hoor je de unieke sessie volledig op 3FM en uiteraard streamen we de set op Lowlands free:united.

Op zaterdag en zondag zie je vanaf 21.00u de tijdsdocumentraire SEXYLAND Lowlands 2019. Filmmaker Olivier Garcia volgde in 2019 het SEXYLAND-team in de aanloop naar Lowlands en legde ook tijdens het festival alles vast. Hij zag de wanhoop en de chaos, rook angstzweet en gewoon zweet. Alles op indringende wijze in beeld gebracht.Share |

Gerelateerde artikelen