Single: Waltzburg - Sure Shine

3 oktober 2020, 17:25 | Jeroen

Waltzburg brengt nieuwe single Sure Shine uit, de opvolger van eerdere single Cleo. Beide nummers staan op de in 2021 te verschijnen EP, die het afgelopen jaar uitgekomen debuut album Cut The Wire van de Nijmeegse indie band op gaat volgen. Op dit album stond onder andere de single ‘Gotor’; het meest aangevraagde lied tijdens 3FM Serious Request. Ter viering van de release van de single speelt de band een show in de Melkweg, Amsterdam op 17 oktober. Tickets voor deze show zijn nu verkrijgbaar. ‘Sure Shine’ is nu overal te beluisteren. Bij het nummer hoort ook een video, die een goede weerspiegeling geeft van wat het nummer is; de perfecte soundtrack voor een road trip. Bekijk de video hieronder.

Ondanks dat COVID-19 het momenteel moeilijk maakt voor bands om op te treden, heeft Waltzburg niet stil gezeten. Zo hebben ze meerdere uitverkochte shows gespeeld in Nijmegen, Utrecht en Groningen, en speelden ze een show voor De Maand van de Live Muziek van 3FM. Daarbij zijn ze ook al bevestigd voor Best Kept Secret 2021, waar ze eigenlijk dit jaar zouden staan. Volgend jaar moet de nieuwe EP van de band uitkomen, die deels thuis op is genomen door de Corona maatregelen. “Omdat we niet meteen met z’n allen tegelijk de studio weer in wilden duiken heb ik thuis een klein studiootje ingericht. Ik kocht een paar goede zangmicrofoons en hing wat dekens aan de muren zodat we door konden gaan met inzingen” aldus zanger Menno Krivokutya.

Krivokutya over de nieuwe single: “Vaak bewegen mensen zich om een olifant in de kamer heen of doen ze zich voor zoals ze niet echt zijn. Het onvermogen om daarmee om te gaan is de leidraad voor onze nieuwe single ‘Sure Shine’.” De single is volgens de band het perfecte autorijnummer. Vandaar dat de band in de videoclip een road trip door Duitsland maakt, met een Jeep Cherokee in de hoofdrol.Share |

Gerelateerde artikelen