Single: Blair Jollands - Do You Know

30 oktober 2020, 15:13 | Jeroen

Blair Jollands released derde single ‘Do You Know’ op 28 oktober 2020. De nu nieuw uit te komen derde single gaat vooraf aan een splinternieuw studio album dat Blair Jollands in het najaar van 2020 wereldwijd zal uitbrengen.

Op dit moment is Blair in de studio een samenwerking aangegaan met Hip Hop artiest Harry Shotta en Brian Travers (UB40 founder)

The song Do You Know is a mirror. A call to look deep within ourselves to ask does the behavior we portray on a day to day basis better our collective society, the wildlife, and our planet?

Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC – via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival – naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is.

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…

Naast een goed oor voor weelderige instrumentatie, verwerkt Jollands tevens zijn bekroonde en karakteristieke sounddesignvaardigheden, bestaande uit ‘gevonden geluiden’ en samples, in zijn producties.Share |

Gerelateerde artikelen