Single: St. Solaire - Videotape

6 november 2020, 15:03 | Jeroen

Ruim twee jaar lang spendeerde de Rotterdamse indiepopband St. Solaire aan het schrijven en opnemen van hun debuutalbum you=me. In april zal de langverwachte plaat verschijnen. Vandaag trappen ze af met single Videotape.

Voor fans van: Bon Iver, Radiohead, The War On Drugs. Videotape staat o.a. in de New Music Friday NL op Spotify.

Over de single

Videotape gaat over de onlosmakende verbinding tussen heden en verleden, waarin het leven ons steeds opnieuw dezelfde lessen laat ervaren.

In tegenstelling tot eerder uitgebracht werk van de band is de sound van de nieuwe single meer uitgesproken, steviger en wijds. De band ging de samenwerking aan met engineer Sam Jones (Klangstof, Luwten, Luka) die de band laat klinken zoals zij is: integer en gelaagd. Het album van St. Solaire wordt uitgebracht door Sweetfish Distribution (Jack and the Weatherman, Kita Menari, David Benjamin).

Frontman Geert van Emden: “We hebben de hele plaat opgenomen in onze zelfgebouwde studio, waardoor we heel dichtbij ons eigen geluid konden blijven. Sam Jones heeft dat op een supermooie manier weten te accentueren en er voor gezorgd dat alles één geheel werd.”

Over de band

St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – is gevormd rondom de breekbare vocalen van frontman Geert van Emden.

De band was al te zien in zalen als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso en op festivals als de Popronde en Motel Mozaïque. Ze gingen o.a. op tour met HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. In 2017 wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam en doken daarna de studio in om te werken aan hun debuutplaat. De oorspronkelijke release stond gepland voor dit voorjaar, maar door de corona-pandemie is deze verplaatst naar volgend jaar.Share |

Gerelateerde artikelen