Video: Walden - 5 Years

16 november 2020, 11:31 | Jeroen

Op 13 nov bracht de jonge honden van indie fuzz band Walden een nieuwe single & video clip van het langverwachte debuut album uit: ‘Five Years’. Het is de 4e single na de video clip Friends Are OK en de singles Runaway Child en Feels Like Home. Walden is door Pop In Limburg verkozen tot een van de grootste opkomende talenten voor 2020 en krijgt daarom steun van hun geliefde provincie tijdens het proces van het debuut album. Het album komt uit op 15 jan. De baby roze platen liggen al klaar in huize Walden!

VIDEO PREVIEW – 5 YEARS

De band oogstte eerder veel (inter)nationale persaandacht op blogs en radio zenders in NL, BE, UK en de VS. ‘Friends Are OK’ ging in NL in première op 3voor12 Landelijk en in België op Indiestyle. Ook de eerdere singles van het album verschenen in de Spotify New Music Friday en Apple Best Of The Week lijstjes in NL, BE, de VS en zelfs Turkije. Zanger Mees werd verschillende keren geïnterviewd, waarvan NPO KX RADIO nav de single Feels Like Home de meest recente was. Ook was de band afgelopen zomer te zien op L1 TV met een speciaal uitgezonden optreden in de tuin van Buro Pinkpop.

Geschiedenis

Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop. Ze ontvingen direct lovende recensies van o.a. 3voor12 NL en Dagblad De Limburger. De band rondom schrijver en frontman Mees Hamer had toen nog maar weinig kilometers op de teller, maar heeft inmiddels 65 gigs en een succesvolle Popronde mogen bijschrijven. De hoogtepunten waren Oerol Festival, Mandala Festival, Gaellus Open Air en de support voor The Doors Alive (UK) in een vol Parkstad Theater. De fuzz band uit het Limburgse Sittard oogstte meerdere goede live recensies en werden verder als support gevraagd door deWolff, The Sonic Dawn (DEN), The Grand East en The Sore Losers (BE).

Beeld: Nathalie R.Share |

Gerelateerde artikelen