EP: Graeme James - The Weight of Many Winters

17 januari 2021, 22:59 | Jeroen

Singer-songwriter Graeme James is het nieuwe jaar voortvarend begonnen door direct op de eerste dag een nieuwe ep uit te brengen: The Weight of Many Winters. Het is de tweede ep in een serie van vier, waarbij elke ep in het teken staat van een seizoen. The Weight of Many Winters verkent het emotionele en fysieke landschap van het winterseizoen.

Graeme legt uit: “De meeste nummers op ‘The Weight of Many Winters’ zijn geschreven tijdens mijn ervaringen met de gure Noord-Europese winter. De winter als seizoen zit vol krachtige metaforen voor het leven en ik wilde vooral thema’s als dood, wanhoop en zwakte onderzoeken. De winter is ook een tijd van winterslaap en reflectie. Het is een tijd om zaken te doen met je ziel, want de dood begrijpen is het leven begrijpen. Hoewel het verlaten winterlandschap tot onze sterfelijkheid spreekt, bevat het in zichzelf een boodschap van hoop: een opstanding van de lente, verborgen in elke kale tak en diepe sneeuwlaag. Naast het verkennen van deze thema’s in mijn songwriting, wil ik met de instrumenten en productie van ‘The Weight of Many Winters’ de grimmige schoonheid en koude intensiteit van het seizoen weerspiegelen.”

Luister het album op Spotify.

Wie is Graeme James?

Graeme James is een internationaal gelauwerde artiest, gedreven door de rijke verhalen en muzikale tradities van folk. Hoewel hij nu in Nederland woont, heeft Graeme de afgelopen jaren met zijn zorgvuldig samengestelde multi-instrumentale soundscapes een grote en trouwe schare fans opgebouwd in zijn geboorteland Nieuw-Zeeland en ver daarbuiten. Tijdens zijn enerverende en dynamische liveshows speelt Graeme als eenmansband alle instrumenten zelf en combineert hij met behulp van een loop-pedaal elektrische viool, gitaar, banjo, bas, piano, baritonukelele, mandoline, accordeon, mondharmonica en percussie.

No Memories of Tomorrow is een persoonlijke terugblik op de angsten en spijt die je kan beschouwen wanneer je in de winter van je leven met de dood wordt geconfronteerd.Share |

Gerelateerde artikelen