Single: St. Solaire - Where Do We Go From Here

3 februari 2021, 09:22 | Jeroen

In aanloop naar de debuutplaat bracht St. Solaire op vrijdag 29 januari haar tweede single uit.  Where Do We Go From Here gaat over situaties waar je maar geen grip op krijgt. De track is in tijden van Corona misschien nog wel actueler dan ooit.

Uitzichtloze situaties

Met de track Where Do We Go From Here wil St. Solaire de luisteraar stimuleren zich niet te laten leiden door angst. Zelfs uitzichtloze situaties krijgen uiteindelijk een uitzicht maar om dat te bereiken moet je altijd open blijven staan voor verandering. Hoe rigoureus dit soms ook kan zijn, alleen zo kom je verder. 

“De track is twee jaar geleden geschreven maar in tijden van Corona misschien nog wel actueler dan ooit” vertelt zanger Geert van Emden. “Toen betrof het een relatie die vastliep, nu loopt de wereld vast en hebben we geen idee wanneer we weer mogen optreden. We hebben meerdere keren overwogen om nog langer te wachten met het uitbrengen van de plaat maar op een gegeven moment kom je tot de conclusie dat je moet roeien met de riemen die je hebt. We moeten doorgaan want anders stagneert de boel’.

St. Solaire

St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – is gevormd rondom de breekbare vocalen van frontman Geert van Emden.

De band was al te zien in zalen als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso en op festivals als de Popronde en Motel Mozaïque. Ze gingen o.a. op tour met HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. In 2017 wonnen ze de Grote Prijs van Rotterdam en doken daarna de studio in om te werken aan hun debuutplaat. De oorspronkelijke release stond gepland voor het voorjaar van 2020, maar door de corona-pandemie is deze verplaatst naar dit jaar. Share |

Gerelateerde artikelen