Video: St. Vincent - Pay Your Way In Pain

5 maart 2021, 09:35 | Jeroen

De Amerikaanse singer-songwriter St. Vincent, echte naam Annie Clark, kondigt haar zesde studioalbum aan. Daddy’s Home, waarvan de eerste single Pay Your Way In Pain nu te beluisteren is, verschijnt fysiek en digitaal op 14 mei 2021. Het album is beschikbaar voor pre-save en pre-order. De plaat is het nieuwste wapenfeit van een artiest die zichzelf voortdurend ontwikkelt en heruitvindt – dat bewijst St. Vincent eens te meer met deze op de jaren ’70 geïnspireerde videoteaser.

Het nieuwe album is geproduceerd door Jack Antonoff (o.a. Taylor Swift, Lorde, Lana Del Rey), die ook al producties afleverde voor St. Vincent’s studioalbum Masseduction uit 2017. Annie Clark maakte haar debuut als St. Vincent in 2007 met Marry Me. De albums die in de jaren erna volgden, groeiden alsmaar door in statuur en complexiteit. Denk aan Actor (2009), Strange Mercy (2011), en het titelloze vierde album dat in 2014 werd bekroond met een Grammy voor ‘Best Alternative Album’. Naast haar solowerk, bracht St. Vincent samen met David Byrne in 2012 het goed ontvangen album Love This Giant uit.

In de winter van 2019 werd St. Vincent’s vader na ruim negen jaar vrijgelaten uit de gevangenis en begon de zangeres met het schrijven van de nummers die op Daddy’s Home terug te horen zijn. De terugkeer van haar vader en de muzikale invloed die hij op haar had als ouder, vormden de grootste inspiratiebronnen voor dit album. Met name vinylplaten uit de beginjaren ’70 – die tot haar vaders collectie behoren – grepen St. Vincent aan.

Beeld: Zackery Michael.Share |

Gerelateerde artikelen