Nieuw album: Anne-Fay - Reaspora

29 maart 2021, 20:12 | Jeroen

Reaspora, het debuutalbum van zangeres Anne-Fay, werd vanwege COVID-19 uitgesteld maar zal nu op 2 april verschijnen via haar eigen label Onyx & Ivory. Voor haar aankomende debuutalbum reisde Anne-Fay, zangeres met witte huid en zwarte moeder, door haar zwarte familiegeschiedenis langs de routes van de slavernij. Reaspora werd met meerdere producers gemaakt zoals Kwame Yeboah (Stevie Wonder, Shaggy), Jeremia Jones (Damian Marley, Ed Sheeran) en Morgan Avenue (Willem, S10). De nieuwe single My Me is nu uit.

Op 4 april is er een live-stream zijn van de show vanuit het Paard in Den Haag. Compleet met band, visuals, dans en meer. Klik hier om je gratis aan te melden.

Anne-Fay voelt een tweestrijd tussen haar zwarte familiegeschiedenis en haar witte privilege. Wat is haar identiteit? Wat betekent het om white-passing te zijn? Om dat uit te zoeken reisde Anne-Fay samen met haar broer Felix Kops de diaspora van haar familie af langs Aruba, Curaçao, Suriname en Ghana om muziek te maken over haar roots. China hoort ook nog bij de diaspora van Anne-Fay, maar die reis was vanwege Corona niet meer mogelijk.

De nieuwe single My Me schreef Anne-Fay samen met haar broer op Aruba. De track is geproduceerd door Michael Lampe, beter bekend als Fellow, die als producer, labeleigenaar (Palms Up) en als politicus het culturele erfgoed van het eiland een plek in het nu probeert te geven. In de track worden Caribische invloeden vermengd met hiphop. Anne-Fay zegt over de single: “Ik merkte dat ik klem kwam te zitten tussen het waarderen van mijn veilige en rijke geboorteland Nederland en de duistere koloniale geschiedenis die dit land de welvarende voorsprong heeft gegeven waarvan ik heel mijn leven heb geprofiteerd.”

Anne-Fay zal de komende tijd met haar band langs theaters en clubzalen touren. In de clubshows staan de muziek en de visuals centraal. Bij de theatershows worden de persoonlijke verhalen achter de liedjes en familiegeschiedenis van Anne-Fay en Felix Kops uitgelicht. Voor de theatertekst werd samengewerkt met Bodil de la Parra.Share |

Gerelateerde artikelen