Single: Marco Martens & Michiel van Ierse - Simon (en ik lach wat mee)

15 juli 2021, 19:01 | Jeroen

Het had een waar festijn moeten worden: een lofzang op het nieuwe normaal; een viering van ontmoeting en ontlading na anderhalf jaar leven binnenshuis. Voor Simon (39) uit Rotterdam liep een spontaan festivalbezoek aan het Walking Bird Festival in Zwitserland anders af dan hij verwachtte: de overprikkeling dreef hem tot paniek. In stilte vertrok hij treinend huiswaarts. Zijn vrienden Marco Martens en Michiel van Iersel maakten er een liedje over, dat vandaag is verschenen.

De single Simon (en ik lach wat mee) is een ode aan Simons alertheid: weinig ontgaat hem. Als een spons neemt hij de omgeving in zich op en analyseert hij wat hij ziet. Het zijn kwaliteiten die uitstekend van pas komen in zijn functie als scrum master. Desalniettemin besloot hij onlangs het roer om te gooien: hij verkocht zijn huis en gaat een B&B in Spanje beginnen.

Het breekpunt van Simon staat niet op zichzelf: er gebeurde meer tijdens deze festivaltrip. Marco Martens en Michiel van Iersel doen verslag in Backward Turkey: een portret van een generatie die meer in het hoofd dan in het lijf zit. Deze half uur durende luistervoorstelling is vanaf 17 juli een zomer lang gratis toegankelijk in Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Schiedam door de QR-code op een van de partnerlocaties te scannen.

Backward Turkey is een productie van De Jongens van Hiernaast.Share |

Gerelateerde artikelen