Nieuw album: The Metallica Blacklist

9 september 2021, 08:47 | Jeroen

Hoe geef je een album dat zo’n iconische status heeft als ‘The Black Album’ van Metallica nóg meer glans? Die vraag moet de band zichzelf ook hebben gesteld toen het dertig jarig bestaan van de geluidsdrager op de agenda opdoemde. De brainstormsessie / WhatsAppconversatie die daar ongetwijfeld op volgde leverde een briljant idee op.

Hits, zoals ‘Nothing Else Matters’, ‘Enter Sandman’ en ‘Sad But True’ zijn op ‘The Metallica Blacklist Album’ opnieuw uitgevoerd door bekende vakbroeders en zusters, waaronder Miley Cyrus, Elton John, Ghost, J Balvin, Volbeat, Juanes, Weezer en vele anderen. Een uiteenlopend scala aan artiesten, die met hun hommage weerspiegelen wat de impact van het album is geweest op verschillende genres.

Met de volledige winst van de albumverkoop worden donaties gedaan aan Metallica’s All Within My Hands Foundation en aan de doelen die zijn gekozen door de artiesten die een bijdrage hebben geleverd aan deze uitzonderlijke jubileumeditie.

Het legendarische album zelf, dat zestien keer platina kreeg, werd ook volledig geremasterd en wordt net als ‘The Metallica Blacklist’ op 10 september uitgebracht. Hiervan worden enkele speciale uitgaves uitgebracht, waaronder een limited edition deluxe box set, met daarin maar liefst twee lp’s, veertien CD’s en 6DVD’s met daarop liveregistraties, demo’s en interviews met de band.Share |

Gerelateerde artikelen