Single: La Pegatina, Chef'Special - Down for love

17 september 2021, 16:40 | Jeroen

Down For Love is de nieuwe single van Chef’Special. Het nummer verscheen vandaag en is een samenwerking met de Spaanse band La Pegatina. Eerder dit jaar brachten de Haarlemmers al de track Afraid Of The Dark uit.


Het idee voor de samenwerking met La Pegatina ontstond nadat Chef’Special in 2019 mocht optreden tijdens het Madrileense festival Rio Babel. Daar kwamen ze backstage in contact kwam de Catalanen. Na deze kennismaking besloten de bands elkaar later dat jaar in Haarlem op te zoeken en samen te werken aan nieuwe nummers.

“Down For Love is een liefdeslied, niet alleen in de traditionele zin, maar ook als ode aan het samenkomen van talen en culturen. In een tijd waarin de wereld begrensd voelde en stilstond was het onwijs fresh om elkaar te vinden in de studio, en vanuit onze verschillende achtergronden samen muziek te maken. Down For Love is het resultaat van het gevoel van verbinding,” zegt Joshua Nolet over de samenwerking.Down For Love is de tweede single van Chef’Special dit jaar. Zo verscheen in maart al het nummer Afraid Of The Dark, waarbij in de videoclip een rol is weggelegd voor ballerina Michaela DePrince. De single staat inmiddels 22 weken in de Top 40 en heeft daarnaast ook de platina status bereikt.

Over Chef’Special

Chef’Special brak in 2014 door met de inmiddels drie keer met platina onderscheiden single In Your Arms. Daarna volgden ook successen met singles als Amigo, Nicotine en Trouble. Hun mix van verschillende muzikale stijlen bracht de Haarlemmers niet alleen naar de podia van festivals als Pinkpop, Sziget en Lowlands, maar ook naar die van Amerikaanse stadions, Europese clubs en de Amsterdamse ZiggoDome. Daarnaast won de band in maart van dit jaar tijdens de 3FM Awards de awards voor Beste Groep en Beste Album. Eind dit jaar is Chef’Special te zien in AHOY RTM Stage, het Klokgebouw en een al uitverkochte AFAS Live.*Over La Pegatina
*

La Pegatina brengt in hun nummers een mix van rumba Catalana, ska, cumbia, músici mestiza en punk. De Catalaanse band heeft inmiddels al in 24 landen van de wereld opgetreden en stond in Nederland op festivals als Lowlands, Pinkpop en Zwarte Cross. Ook hebben ze verschillende clubtours in ons land gedaan en stonden ze in 2019 in de AFAS Live. La Pegatina heeft naast zes albums ook een documentaire en videogame op hun naam staan.Share |

Gerelateerde artikelen