Single: Black Hammer Voodoo - Free World

25 september 2021, 22:43 | Jeroen

Black Hammer Voodoo is ‘Deep Dark Shit’ met een eigen gezicht en een eigen geluid. Scherpe zang, scheurend gitaarwerk en een stevige groove. Stampende rock met een bluesinjectie aangelengd met wat glamrock en een dosis psychedelica. Een beetje excentriek? Gangbare muziekjes spelen de heren niet.
Zanger/bassist Michiel van Leeuwen, gitarist/fluitist Roy van Oost en drummer Francesco Libero brengen een schat aan ervaring mee maar weigeren een nostalgische trip te maken. Ze willen verder!

Op 27 augustus 2016 maakten ze hun succesvolle debuut op Culemborg Blues en speelden op diverse Nederlandse podia. Ondertussen schoten ze nog wat opzienbarende videoclips. In de vorige bezetting met harmonica legende Kim Snelten en de Australische gitarist Sam Shine maakten ze in 2018 het debuutalbum Dance Like A Windmill.

Na de Dance Like A Windmill tour verlieten Kim en Sam de band. In gitarist Roy van Oost is een zeer goede opvolger gevonden om een nieuwe richting in te slaan. Het tweede album, ‘High On Destruction’, kwam uit op 3 april 2020. De mastering is gedaan door Pete Maher die gewerkt heeft voor bands als Rolling Stones, U2, Pixies, Liam Gallagher, Jack White en vele anderen. Volgens de tot nu toe verschenen recensies is het nog beter dan het debuutalbum! ConcertMonkey: ‘…nog rauwer en steviger dan op hun eerste abum!’, Bluestown Music: ‘Overrompelend, fel, hard en vooral eigenzinnig. Topband!’ en Rootstime.be: ‘Superlatieven schieten me te kort! Het nummer ‘High On Destruction’ werd opgenomen in Radio Wigwam Greatest Hits of 2020.

Vanwege Covid beperkingen kon de band niet optreden en ze gebruikten de tijd om aan nieuw materiaal te werken. Nog dit jaar willen ze het album The Year Of The Rat uit brengen. Pete Maher is weer bereid gevonden de mastering voor zijn rekening te nemen. Als voorproefje verscheen op 17 september de single Free World op de digitale platforms.Share |

Gerelateerde artikelen