Single: Curtis Harding - With You feat. Sasami

7 oktober 2021, 11:28 | Jeroen

Curtis Harding deelt nieuwe single With You feat. Sasami. Nieuw album If Words Were Flowers komt uit op 5 november. EU tour start 26 februari 2022.

De uit Atlanta afkomstige soulzanger Curtis Harding deelt vandaag zijn nieuwe single ‘With You’ van zijn aanstaande album ‘If Words Were Flowers’, dat op 5 november uitkomt via ANTI-. In de single “With You” onderzoekt Curtis hoe het samenzijn met je partner je blik op de wereld kan veranderen en bevat achtergrondzang van songwriter en muzikant SASAMI – luister hieronder naar de track.

Photo Credit: Matt Correia.

Al sinds hij zich kan herinneren is Harding op zoek naar troost en rust in de muziek. Hij leerde zingen en drummen in de kerk met zijn moeder, die hem kennis liet maken met Mahalia Jackson en Mavis Staples, maar het was de verzameling hiphoptapes van zijn zus die hem een duwtje in de rug zou geven naar een carrière in de muziek en hem zou inspireren om te beginnen met schrijven en rappen. Te midden van een bruisende muziekscene in Atlanta, pikte Harding in zijn vroege loopbaan werkzaamheden op ter promotie van artiesten die getekend waren op het legendarische LaFace label. Het was deze plek waar Harding al snel een grote ontwikkeling doormaakte die hem op het pad bracht van een carrière als achtergrondzanger voor de grootste sterren van de stad.

“Dat was het moment dat ik me realiseerde dat ik niet hoefde te kiezen tussen rapper en zanger zijn”, zegt Harding. “Ik leerde mezelf gitaar spelen, met meer live instrumentatie te werken en erachter te komen hoe ik mijn achtergrond en jeugd kon verwerken in mijn muziek.”

‘If Words Were Flowers’ is geschreven en opgenomen in de afgelopen twee tumultueuze jaren, met als resultaat een levendig, bedwelmend en divers boeket aan songs. Geïnspireerd op vintage soul, R&B, hiphop, garagerock en psychedelica, hoor je rauwe en ruige nummers begeleid door strakke grooves, pittige blazers in een avontuurlijke productie van Harding zelf en producer Sam Cohen (Kevin Morby, Benjamin Booker) met wie hij in het verleden vaker samenwerkte.

“Nina Simone heeft altijd gezegd dat het de taak van een artiest is om de tijden te weerspiegelen”, legt Harding uit. “Ik vind het belangrijk om in het moment te leven. Als je dat doet en je bent eerlijk en kwetsbaar, kun je de mensen bereiken die bereikt moeten worden.” Die eerlijkheid en kwetsbaarheid staat centraal in ‘If Words Were Flowers’, dat opent met het pakkende titelnummer. “If words were flowers / I’d give them all to you,” zingt Harding met een larger than life achtergrondkoor.

“Er zijn dagen dat het voelt alsof het mensen gewoon niets kan schelen”, zegt Harding. “Je vraagt je af hoe ze alles om zich heen kunnen zien maar toch niets voelen. Het enige wat je dan kunt doen, is ze persoonlijk ontmoeten en proberen contact te maken. Of, in mijn geval het enige wat ik dan kan doen, is ze mijn bloemen geven.”

If Words Were Flowers

1. If Words Were Flowers
2. Hopeful
3. Can’t Hide It
4. With You
5. Explore
6. Where Is The Love
7. The One
8. So Low
9. Forever More
10. It’s A Wonder
11. I Won’t Let You Down

EU TOUR 2022

26 februari – Madrid, Spain – Cats
27 februari – Barcelona, Spain – Sala Razzmatazz
28 februari – Montpellier, France – Rockstore
2 maart – Bordeaux, France – Rocher de Palmer
3 maart – Nantes, France – La Soufflerie
4 maart – La Rochelle, France – La Sirene
6 maart – Paris, France – La Cigale
7 maart – Brussels, Belgium – Botanique Orangerie
8 maart – Amsterdam, Netherlands – Paradiso
9 maart – Rotterdam, Netherlands – Maassilo
10 maart – Cologne, Germany – Club Bahnhof Ehrenfeld
12 maart – Hamburg, Germany – Mojo Club
13 maart – Copenhagen, Denmark – Hotel Cecil
15 maart – Berlin, Germany – Metropol Berlin
17 maart – Munich, Germany – Ampere
18 maart – Vienna, Austria – Club Porgy & Bess
20 maart – Milan, Italy – Biko
21 maart – Zurich, Switzerland – Mascotte
22 maart – Besançon, France – La Rodia
24 maart – London, UK – Electric Brixton
25 maart – Bristol, UK – Thekla
26 maart – Leeds, UK – Brudenell Social Club
27 maart – Glasgow, UK – King Tuts Wah Wah Hut
28 maart – Manchester, UK – Gorilla
30 maart – Dublin, Ireland – Whelan’sShare |

Gerelateerde artikelen