Nieuw album: Blair Jollands

9 oktober 2021, 20:34 | Jeroen

Holograms, de aanstaande LP van Blair Jollands, is een verzameling van liedjes die zijn beïnvloed door het leven op aarde gedurende de afgelopen 4 seizoenen. In overeenstemming met de kenmerkende filmische stijl van Jollands schildert hij landschappen van bijna post-apocalyptische, caleidoscopische fantasieën over hervonden liefde, verloren liefde, het verstrijken van de tijd, de afwezigheid van menselijke aanraking. Met prachtige , vocalen van Iraina Mancini op Flame Of Love en labelgenoot Jaimee Harris op Deep Water.

Blair Jollands:

Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC – via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival – naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is.

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…

Naast een goed oor voor weelderige instrumentatie, verwerkt Jollands tevens zijn bekroonde en karakteristieke sounddesignvaardigheden, bestaande uit ‘gevonden geluiden’ en samples, in zijn producties.

Een splinternieuw studio album HOLOGRAMS dat Blair Jollands 8 oktober, 2021 wereldwijd zal uitbrengen, via MARS Worldwide Label Group & Glowb Records.Share |

Gerelateerde artikelen