Festival: DGTL 2022

13 januari 2022, 17:41 | Jeroen

Met de bekendmaking van een spannende en veelzijdige line-up belooft DGTL Amsterdam het festivalseizoen in stijl af te trappen, zie het als een uitnodiging om samen te komen op een dansvloer die alle hoeken van de clubcultuur verwelkomt, respecteert en viert.

Dit jaar verspreid over drie dagen, start de 2022 editie van DGTL met de terugkeer van de DGTL Opening Night op vrijdag 15 april, waarna het op zaterdag 16 en zondag 17 april weer diep de traditionele weekender in duikt. De DGTL Opening Night vindt op vrijdagavond plaats in een concert-achtige setting, met een zeer speciale live set van headliner Monolink, gevolgd door een uitgebreide back-to-back set van Âme & Dixon. Met 7 podia en meer dan 80 acts geeft DGTL dit jaar graag nog meer ruimte aan lokaal talent en veelbelovende nieuwkomers.

Headliner op zaterdag is de legendarische dj, producer en allround pionier Laurent Garnier, op het topaffiche geflankeerd door mede-Fransman Folamour, die geldt als een van de belangrijkste jonge artiesten die binnen de house en disco is opgestaan. Beide headliners worden gesupport door een keur aan spannende nieuwkomers in de DGTL-line-up, van energieke dj producer India Jordan en de Britse Jaguar, die bekend staat als ontdekker van nieuw talent in het hele spectrum van diversiteit en inclusiviteit, tot TSHA, geprezen door Jaguar en een van de meest opvallende vrouwelijke elektronische muziektalenten uit het Verenigd Koninkrijk.

Ook op zondag druipt de kwaliteit aan alle kanten van de line-up af. Niemand minder dan Paul Kalkbrenner trapt af met een heel bijzonder live optreden, John Talabot & Mano le Tough presenteren een langverwachte back-to-back en de alom geliefde Job Jobse sluit voor de allereerste keer de Modular Stage af met zijn kenmerkende spectaculaire stijl. DGTL kent al een aantal jaar een speciale LIVE Stage, waar ze dit jaar op zondag weer met trots nieuwe liveshows presenteren van o.a. het elektronische duo Overmono en de in Berlijn gevestigde house-dj en producer Sofia Kourtesis. Fans van opkomende supersterren kunnen alvast uitkijken naar de uit Manchester afkomstige DJ en producer Anz, bekend om haar veelzijdige kijk op hedendaagse Britse clubmuziek.

Klik hier voor de volledige line-up voor DGTL Amsterdam 2022.

Over DGTL

Met muziek, kunst en duurzaamheid als belangrijkste pijlers hebben de DGTL-evenementen wereldwijd een eigen plek ingenomen in het festivallandschap. DGTL is het eerste circulaire elektronische muziekfestival, met een sterke focus op onderwerpen als energie, sanitaire voorzieningen, voedsel, grondstoffen en mobiliteit. DGTL reikt al veel verder dan haar thuisbasis in Amsterdam met edities in Barcelona, Madrid, Santiago, São Paulo, Tel Aviv en Bangalore (India). Ga voor meer informatie naar de websiteShare |

Gerelateerde artikelen