Nieuw album: Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century

13 januari 2022, 18:08 | Jeroen

Father John Misty is terug met een nieuw album. ‘Chloë and the Next 20th Century’ is zijn vijfde studioalbum en het eerste nieuwe materiaal sinds de release van ‘God’s Favorite Costumer’ uit 2018. Het nieuwe album verschijnt 8 april op Bella Union. Eerder bracht Father John Misty tevens de eerste track ‘Funny Girl’ uit. Bekijk hier de officiële video, geregisseerd door Nicholas Ashe Bateman.

Zoals de titel wellicht doet vermoeden, neemt Father John Misty op ‘Chloë and the Next 20th Century’ je mee op een muzikale reis naar Hollywood uit de 20e eeuw. Het album is geschreven en opgenomen van augustus tot december 2020 en bevat arrangementen van Drew Erickson.

Foto: © Ward & Kweskin

Op het album hervatten Tillman en producer/multi-instrumentalist en goede vriend Jonathan Wilson hun langdurige samenwerking, evenals de terugkeer van Dave Cerminara als engineer en mixer. De fundering van de tracks werd opgenomen in Wilson’s Five Star Studios. De orkestrale instrumentatie met strijkers, koperblazers en houtblazers werd opgenomen bij United Recordings met onder meer Dan Higgins en Wayne Bergeron.

Father John Misty en zijn band hebben ook twee symfonie-uitvoeringen gepland voor 2022: Op 25 februari in Los Angeles in de Walt Disney Concert Hall met LA Phil, en 7 april in Londen in de Barbican met Britten Sinfonia onder leiding van Jules Buckley.

Pre-order het album hier

Tracklist

1. Chloë
2. Goodbye Mr. Blue
3. Kiss Me (I Loved You)
4. (Everything But) Her Love
5. Buddy’s Rendezvous
6. Q4
7. Olvidado (Otro Momento)
8. Funny Girl
9. Only a Fool
10. We Could Be Strangers
11. The Next 20th CenturyShare |

Gerelateerde artikelen