Nieuw album: Tinlicker - In Another Lifetime

24 februari 2022, 13:34 | Jeroen

Het Utrechtse duo Tinlicker heeft een nieuwe studioalbum In Another Lifetime. Het album werd in het oude Kytopia, op Terschelling en in hun nieuwe studio in Utrecht opgenomen.

Geschreven tijdens de lockdown, werd In Another Liftetime sterk beïnvloed door Tinlicker’s ervaringen van de afgelopen twee jaar. Reflecterend over de albumtitel legt het duo uit: “Deze afgelopen twee jaar werd een parallel universum gecreëerd waarin mensen zichzelf opnieuw moesten uitvinden of ze dat nou wilden of niet. We beleefden veel dieptepunten in dit proces, maar ook prachtige hoogtepunten – op sommige momenten voelde het alsof alles ons door de vingers zou glippen, terwijl andere dagen het proces veel rust bracht. De titel In Another Lifetime verbeeld voor ons deze reis.”

Op de twaalf nieuwe tracks op In Another Lifetime hoor je die hoogte en dieptepunten terug. Terwijl het album de vertrouwde Tinlicker-sound van krachtige progressieve house oproept, verkent het ook verwante stijlen van elektronica zoals deep house en melodieuze techno. Tracks zoals Always Will met Nathan Nicholson en You Take My Hand met Jamie Irrepressible zijn kenmerkend voor het duo; composities van vurig stuwende percussie, synths en hypnotiserende vocalen die zorgen voor donkere, club anthems. Andere nummers laten een minder conventionele aanpak horen van het duo, waar ze de voorkeur geven aan breakbeat arrangementen en heldere melodische elementen. Het eindresultaat is een album dat Tinlicker’s artistieke en persoonlijke groei weerspiegelt.

De nieuwste single Just To Hear You Say verscheen onlangs:

Als voorvechters van vooruitstrevend sound design en dynamische songwriting, combineerden Tinlicker leden Micha Heyboer en Jordi van Achthoven hun muzikale achtergronden in 2013. Al snel werd duidelijk dat Jordi’s pop en house productie een perfecte match was voor Micha’s diepe sonische palet – een kwaliteit die hij verfijnde als lid van drum and bass groep Black Sun Empire. Tinlicker bracht in 2019 hun eerste studioalbum This Is Not Our Universe uit. Het album trok internationale aandacht voor zijn krachtige progressieve sound en werd bejubeld door Pete Tong en Annie Nightingale bij BBC Radio 1 en Jason Bentley bij KCRW. Tussendoor bracht het duo een reeks veelgeprezen EP’s en singles uit, waaronder remixen voor deadmau5, Reflekt en Robert Miles. De wereldwijde hit Because You Move Me uit 2017 behaalde dit jaar alleen al op Spotify meer dan 120 miljoen streams.

Shows:

1 apr – TivoliVredenburg, Utrecht (NL) [Release show / UITVERKOCHT]
9 apr – 013, Tilburg (NL)
6 mei – Melkweg, Amsterdam (NL)
7 mei – De Nieuwe Nor, Heerlen (NL)
3 jun – Extrema Outdoor, Houthalen (BE)
Klik voor alle data en tickets hier.



Share |

Gerelateerde artikelen