Nieuw album: Donna Blue - Dark Roses

11 maart 2022, 13:50 | Jeroen

Vintage pop band Donna Blue kondigt hun debuutalbum Dark Roses aan, dat 13 mei zal uitkomen op Snowstar Records. Met deze aankondiging brengt de band ook de tweede single van het album uit, Solitaire. Dit nummer is de opvolger van de eerder dit jaar uitgebrachte titel track Dark Roses. Solitaire komt samen met een video, opgenomen in de bergen en baaien van Mallorca, en is nu overal beschikbaar. Pre-order het aankomende album ‘Dark Roses’ in de Snowstar Records webshop.

Donna Blue gaat op tour door Nederland in mei en juni. Ga naar de website voor meer info en tickets. De band speelt deze en volgende week ook meerdere shows op SXSW festival (USA).

Na drie veelgeprezen EP’s kondigt Donna Blue haar debuut album ‘Dark Roses’ aan, dat de luisteraar een filmisch beeld schetst. Ergens tussen droomstaat en zwoele spanning, speelt het album met het bestaan in een zorgvuldig geschapen parallel universum. Wie ervoor kiest ze daar naartoe te volgen, staat een prikkelende ervaring vol twangy gitaren en sensuele vocalen te wachten. De sound doet denken aan artiesten als Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise – tegelijkertijd wordt ook inspiratie geput uit klassieke film componisten als Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry. Aan romantische ideeën over muziek en cinema geen gebrek bij dit duo, en zo bloeit het album uit tot een geheel dat niet zou misstaan als soundtrack van een spionage- of Franse new wave film uit de jaren ’60.

De tweede single van het komende debuut album, ‘Solitaire’, is geïnspireerd door Franse yé yé en de film componist John Barry. Twee geliefden op zee die stuurloos drijven richting een donkere lucht, en als de wind het overneemt, is alles wat ze kunnen doen zich overgeven, een schietgebedje naar de maan sturen en wachten tot ‘t voorbij gaat. Deels gaat het nummer over de apathie die kan ontstaan wanneer er teveel slecht nieuws op je af komt. ‘Solitaire’ zou goed onderdeel kunnen zijn van een ‘60s film soundtrack, en de bijbehorende video deelt dat nostalgische gevoel. Het duo legt uit: “Voor deze video wilden we ons meer verdiepen in het maken van een verhaallijn. We stelden ons verveling op een paradijselijke plek voor, enigszins als Godard’s ‘Pierrot Le Fou’, die vonden we in de bergen en baaien van Mallorca. Onze kleding is rood, wit en blauw, een soort ode aan de Franse tekst. Dat vulden we aan met een beetje magisch realisme, en een blauwharige zeemeermin geïnspireerd door ‘Rusalochka’.”

‘Solitaire’ is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Tidal, Deezer, iTunes en Bandcamp. Je kunt de video voor ‘Solitaire’ op YouTube bekijken. Pre-order het aankomende debuutalbum ‘Dark Roses’ in de Snowstar webshop.

Donna Blue speelt de volgende shows in Nederland:
17-05 Melkweg, Amsterdam (NL)
18-05 Paard, Den Haag (NL)
19-05 Hedon, Zwolle (NL)
26-05 Mezz, Breda (NL)
27-05 Ekko, Utrecht (NL)
29-05 Patronaat, Haarlem (NL)
02-06 Luxor Live, Arnhem (NL)
05-06 Rotown, Rotterdam (NL)
Tickets via: www.snowstar.nl/showsShare |

Gerelateerde artikelen