Nieuw album: Matt Simons - Identity Crisis

17 maart 2022, 11:14 | Jeroen

De in L.A. wonende artiest Matt Simons brengt op 6 mei zijn vierde studioalbum Identity Crisis uit. Op dit album staan o.a. recente hits als Better Tomorrow, Cold, en Identity Crisis. Die samen al meer dan 50 miljoen streams hebben.

Het album biedt een breed scala aan stijlen, maar hebben allemaal die fijne popgevoeligheid van Simons. Vandaag brengt Simons tevens zijn nieuwe single ‘In Case You Missed It’ uit. Beluister hem hieronder.

Matt zal de release ondersteunen met een uitgebreide tour ter ondersteuning van klassieke crossover-titanen 2Cellos, die aan hun laatste tour door de VS en Europa beginnen. Dit is de grootste tour voor Matt Simons tot nu toe. Op 28 mei 2022 speelt hij met 2Cellos in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Simons groeide op in Palo Alto, Californië als kleinzoon van twee operazangers. Hij bracht een groot deel van zijn vroege leven door met het studeren van jazz en klassieke muziek voordat hij zijn eigen popidentiteit als songwriter en tekstschrijver ontwikkelde. Het duurde niet lang voordat hij stappen ondernam om zijn releases online te promoten. Tot zijn verbazing trokken zijn aansprekende popsongs een publiek aan in Nederland, waar zijn carrière echt van de grond kwam. Een sync op een Nederlandse tv-show en een reeks tourdata, betekende dat hij de perfecte basis had om een ​​carrière in het buitenland op te bouwen. Deepend’s remix van ‘Catch & Release’ borrelde organisch op en eindigde als een van de grootste hits van 2016, met gouden en platina-status in een flink aantal landen en haalde de top van de Europese Airplay-hitlijst. ‘We Can Do Better’ (2018), ‘Open Up’ (2019) en ‘Better Tomorrow’ (2020) volgden op de voet en het succes bleef zich nog verder uitbreiden. Vanaf de begindagen van zelfpromotie tot meer dan 1 miljard streams is een indrukwekkende reis geweest die maar blijft doorgaan.

En nu is daar dan het nieuwe album ‘Identity Crisis’.
I’m often asked to describe my music in 3 words or less. The answer I like to give is “an identity crisis.” This album reflects the wide range of styles I love and am heavily influenced by. Aldus Matt Simons

Pre-order het album hier.

Tracklist

1. Identity Crisis
2. Too Much
3. Cold
4. Better Tomorrow
5. In My Head – Interlude
6. Self Control
7. In Case You Missed It
8. Years
9. Always Have My Love
10. The BoxerShare |

Gerelateerde artikelen