Festival: The Life I Live

1 april 2022, 10:31 | Jeroen

Op dinsdag 26 april wordt na twee jaar coronapauze het tiende hoofdstuk toegevoegd aan THE LIFE I LIVE. Tijdens Koningsnacht laat het festival op historische locaties in de Haagse binnenstad het hart sneller kloppen met een breed scala aan muzikale smaken; soul & hiphop, blues & roots, indie, funk, wereldmuziek, ska, rock, nederhop, elektronische muziek en nog veel meer. Door de verbouwing van het Binnenhof is het festivalterrein net wat anders ingedeeld. Het avontuurlijke en gezellige stadsfestival verwelkomt de bezoekers dit jaar op het Lange Voorhout, Kerkplein, het Buitenhof, bij de Hofvijver, tegenover Paleis Noordeinde en op de Grote Markt. Dit jubileumjaar staan 40 optredens op 8 podia centraal met het geluid van nu en de toekomst.

De eerste bevestigde namen zijn Jungle By Night, Fokke Simons, Paul Sinha, POM, The Skatalites, Personal Trainer, Tjade (Bordello a Parigi), Tsepo & Camiel Meiresonne, Yellofox, Ragmob, Three Little Clouds, Arp Frique & Family, Equal Idiots, Prins S. en De Geit en zeven bands die gaan shinen op het talent stage Radar Live. De komende tijd worden er nog meer spraakmakende acts aangekondigd. Alle optredens tijdens THE LIFE I LIVE zijn gratis te bezoeken.

THE LIFE I LIVE: KONINGSNACHT

Dinsdag 26 april 2022 | vanaf 19.00 uur
Binnenstad Den Haag | gratis toegang
Meer informatie op de website

ENKELE ACTS UITGELICHT

JUNGLE BY NIGHT : Het veelkoppige funk jazz bende uit Amsterdam. Een uniek, veelzijdig en onweerstaanbaar dansorkest, voortgestuwd door de onvermoeibare blazerssectie zal Den Haag ondersteboven te spelen. Ken jij ze al dan weet je dat dit waar is, ken je ze niet? Mis het dan niet!

PAUL SINHA : Na songs schrijven voor artiesten als Anouk en Maan nu ook zelf de maker van zijn eigen gezellige Nederlandstalige popliedjes met een urban shine.

PERSONAL TRAINER : Niks spinning, cardio of crossfit, maar gewoon uit je pan gaan bij de aanstekelijke rockoefeningen van deze explosieve rockers die voor hun flexibele ledenbestand regelmatig putten uit bands als Canshaker Pi en Pip Blom.

FOKKE SIMONS : Met Fokke Simons meer mans. Letterlijk, want Fokke Simons is geen iemand maar een band. Hilarische raps, mede gedoopt in pop en house. Meer dan genoeg materiaal om live een heel dik feestje mee te bouwen.

TSEPO & CAMIEL MEIRESONNE : Met dj’s Tsepo en Camiel, frontman van Son Mieux, ga je op de dansvloer (lees: het Kerkplein zelf) dubbel zo hard en dubbel zo lekker. Logisch met zo’n dubbeldate, waar techno en dansbare uitstapjes op het menu staan.

RAGMOB : Dansbare countrysoorten als honky tonk, hillbilly en western swing. Stijlen die je eeuwig jong houden, al was het alleen al vanwege het tempo waarin de fiddle, banjo, gitaar, contrabas en accordeon bespeeld moeten worden. Het driestemmig zingende kwintet is een livetraktatie. Daar is het feestje. Raggen maar!

THREE LITTLE CLOUDS : The Funk Is Back! Niet dat de funk weg was, maar zo scherp en sexy als Three Little Clouds die samen met hiphop into the groove gieten, hebben we het lang niet gehoord. Funk it up!
THE SKATALITES : THE LIFE I LIVE presenteert met The Skatalites een levende legende. De skaband uit Kingston, Jamaica draait al een mensenleven mee. Mis deze kans niet!

RADAR LIVE TALENTENTRAJECT
De Haagse worteling van THE LIFE I LIVE is essentieel. De naam van het evenement is niet voor niets ontleend aan de hit The Life I Live van Q65, de eigenwijze Haagse band uit de zestiger jaren. THE LIFE I LIVE heeft ook oog voor eigenzinnige artiesten van tegenwoordig en koestert talent. Zonder talent zou er in de toekomst immers een neergang in de topprogrammering zijn. THE LIFE I LIVE zet daarom vol in op de ontwikkeling van jong muziektalent uit de regio. Er zijn zeven acts geselecteerd voor het RADAR LIVE talententraject, te weten: Benito, GOAT, Haylid, HSG, Ismena, MOYO en Zuster Zonnebloem. Zij worden in een wasstraat van op maat gesneden workshops en individuele coaching klaargestoomd voor hun optreden op het speciaal gerealiseerde RADAR LIVE podium op het Buitenhof.Share |

Gerelateerde artikelen