Nieuw album: YoungRubbi - Chaos Staat me Goed

7 april 2022, 12:16 | Jeroen

De Rotterdamse hiphop artiest en producer YoungRubbi brengt op 29 april zijn nieuwe EP Chaos Staat Me Goed uit op zijn eigen label Reborn Punk. De nieuwe single Pixel Psycho is nu uit.

Geïnspireerd door de begintijd van punkmuziek en zijn rauwe esthetiek, zingt en rapt hij over de samenleving en diens problemen. YoungRubbi reflecteert vaak op grote maatschappelijke thema’s, zoals de gebreken van het kapitalistische systeem. Hij belicht dit meestal door vanuit zijn eigenzinnige en persoonlijke perspectief te schrijven over ontevredenheid, frustraties, depressie’s, waan ideeën en het gevoel geen onderdeel meer te zijn van iets.

Chaos Staat Me Goed staat vol opzwepende en verfrissende punk gerelateerde beats met een hiphop/trap oorsprong, maar ook de pop- en indie invloeden zijn goed te horen. Inspiratiebronnen zijn onder andere Iggy Pop, Slowthai, Black Flag en Fontaines D.C. Op de nieuwe EP toont YoungRubbi zijn maatschappijkritische kant. In de meeste nummers neemt hij een observerende rol aan en beschrijft hij met een scherpe blik het systeem en de tijd waarin we leven; een felle en soms schrijnende schreeuw van zijn generatie. Onderwerpen als bedolven worden onder bureaucratie, liefde via telefoons, vechten tegen de dagelijkse sleur en zelfdestructie komen aan bod. Thema’s die vandaag de dag relevanter zijn dan ooit. YoungRubbi wil met Chaos Staat Me Goed een tijdcapsule maken: “Chaos Staat Me Goed gaat over de strijd om baas te worden over alle chaos waar we dagelijks mee te dealen hebben.” – aldus YoungRubbi. Op de EP staan ook de nummers Anti Sleur Boys en Gedachtes Zijn Niet Echt, welke al eerder verschenen.

De nieuwe single Pixel Psycho is een moderne punk track die gaat over hoe frustrerend online communicatie kan zijn in een lange afstandsrelatie. Een noodkreet met een knipoog naar menselijkheid en fysiek contact. Moderne technologie brengt de mens verder, maar maakt communicatie soms ook juist moeilijker. Het nummer drijft ook een beetje de spot met de huidige generatie (waaronder die van YoungRubbi zelf) die net iets te veel waarde hecht aan hun telefoon en soms zijn verleerd om in ‘de echte wereld’ te leven. Die videoclip is een letterlijke vertaling van de tekst van Pixel Psycho en werd door YoungRubbi zelf geregisseerd en ge-edit. Bekijk de video onderaan dit bericht.

YoungRubbi deed samen met zijn live band mee aan de Popronde van 2021 (waarvan een aantal shows komende weken worden ingehaald) en ook wordt hij gesteund door Metropolis festival Rotterdam, die hem tot Metropolis Lanceert! artiest maakte. YoungRubbi is ook te horen op de titeltrack Vallende Engel van stadsgenoten GIAN.

Shows:

10 mei – “Worm“https://worm.org/production/snackbar-pittig-youngrubbi-lqrq/, Rotterdam
3 juni – Slachthuis, HaarlemShare |

Gerelateerde artikelen