Nieuw album : Donna Blue - Dark Roses

13 mei 2022, 08:00 | Jeroen

Vintage indie pop band Donna Blue brengt vandaag debuut album Dark Roses uit. Het album bestaat uit 11 nummers, inclusief de eerder uitgebrachte singles The Beginning, A Lover In Disguise, Solitaire – en titel track Dark Roses. Een sfeervolle muzikale reis vol romantiek en mysterie.

Na de release treed Donna Blue deze en volgende maand op in zalen door heel Nederland, en in september door Duitsland. Donna Blue bracht hun eerste single uit in 2017. Sindsdien heeft het duo drie veelgeprezen EP’s uitgebracht en speelden ze meer shows buiten Nederland dan daarbinnen. Dit jaar speelden ze ook een succesvolle reeks shows op SXSW in Austin, Texas.

Vandaag onthult Donna Blue het langverwachte debuut album ‘Dark Roses’, dat de luisteraar een filmischbeeld schetst. Ergens tussen droomstaat en zwoele spanning, speelt het album met het bestaan in een zorgvuldig geschapen parallel universum. Wie ervoor kiest ze daar naartoe te volgen, staat een prikkelende ervaring vol twangy gitaren en sensuele vocalen te wachten. De sound doet denken aan artiesten als Nancy & Lee, Serge Gainsbourg en Julee Cruise – tegelijkertijd wordt ook inspiratie geput uit klassieke film componisten als Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry. Aan romantische ideeën over muziek en cinema geen gebrek bij dit duo, en zo bloeit het album uit tot een geheel dat niet zou misstaan als soundtrack van een spionage- of Franse new wave film uit de jaren ’60. Leidmotieven keren terug in verschillende nummers van het album en de tekst wordt gekoppeld aan een uitgedachte verhaallijn. Het Franse nummer ‘Rouge’, bijvoorbeeld, wordt vanuit het perspectief van een gevaarlijke, maar onweerstaanbare verleidster gezongen – de muzikale belichaming van de ‘femme fatal’, een archetype dat vaak voorkomt in cinema. En het instrumentale nummer ‘Waking Up From A Dream’ bevat een filmisch leidmotief welke terugkomt in ‘Carousel’ en ‘Reprise’. ‘Dark Roses’ opent de deur naar vervlogen, of misschien, voor de dichter en dromer, toekomstige tijden – een nostalgische ontsnapping aan het alledaagse. Met dit full-length debuut creëert Donna Blue een plek voorverbeelding, en wie luistert mag zelf bepalen hoever die illusie werkelijk reikt.

Donna Blue speelt de volgende shows in Nederland en Duitsland:

17-05 Melkweg, Amsterdam (NL) 18-09 Gdanska, Oberhausen (DE)
18-05 Paard, Den Haag (NL) 20-09 Schon Schön, Mainz (DE)
19-05 Hedon, Zwolle (NL) 21-09 MUZclub, Nuremberg (DE)
26-05 Mezz, Breda (NL) 22-09 Heppel & Ettlich, Munich (DE)
27-05 Ekko, Utrecht (NL) 23-09 Manufaktur, Schorndorf (DE)
29-05 Patronaat, Haarlem (NL) 24-09 Reeperbahn Festival, Hamburg (DE)
02-06 Luxor Live, Arnhem (NL) 25-09 Kinett, Kusel (DE)
05-06 Rotown, Rotterdam (NL) 27-09 FZW, Dortmund (DE)
16-09 Franz Ulrich, Kassel (DE) 28-09 KOHI, Karlsruhe (DE)
17-09 Schokoladen, Berlin (DE)

Tickets via de websiteShare |

Gerelateerde artikelen