Recensie: Kensington @ Ziggodome

1 september 2022, 00:12 | Jeroen

De afscheidsconcerten van een van Nederlands beste rockbands van de laatste 10 jaar. Wellicht de beste band? Frontman Eloi Youssef kondigde zijn vertrek bij de band vorig jaar november aan. Het eind van de band bleek het niet te zijn (ze gaan op zoek naar een nieuwe frontman), het eind van een tijdperk wel.

Tussen 27 augustus en 4 september 2022 beleeft de band en de fans, met Eloi als leadzanger, zijn zwanenzang in de Ziggo Dome met 6 optredens. Allen zijn uitverkocht. Voor een Nederlandse rockband een unicum. Naast het feit dat ze in de Ziggo Dome alleen al 25 keer hebben opgetreden. Het zegt alles over de band en het succes.

Dit was het dan. Hoe gaat de band het afscheid vorm geven? Als een professionele, strakke band is het antwoord! Gelijk los gaan met drie tophits. Met ‘Streets’, ‘All for Nothing’ en ‘Done with It’ weten ze het publiek direct mee te sleuren in hun passie en gevoel voor muziek. ‘Hebben jullie er zin in’ vraagt Eloi het publiek. Een luid ‘jaaaaaaaaaa’ volgt. Hij duidelijk ook.

‘War’ is de grootste hit van de band dat volgt. Ze zijn klaarblijkelijk niet bang om het optreden in rap tempo voort te zetten met hit na hit. Het zelfvertrouwen van de band lijkt met het aankomende vertrek van frontman Eloi niet aangetast getuigen deze start.

Kensington heeft met ‘Borders’, ‘Vultures’, ‘Rivals’, ‘Control’ en ‘Time’ vijf sterke albums geleverd. En na een knalhard begin zwakt het optreden niet af. Ze hebben naast knallers ook nummer met meer diepgang in het repertoire. En dat tonen ze met de nummers tot het eerste encore. Zeker met ‘Insane’ voelen veel fans van de band zich verbonden als één. We voelen ons allemaal weleens insane. Wat een prachtige keuze om een blaas quarter enkele nummers te laten ondersteunen! De koperen klanken passen heerlijk bij het bombastische geluid van de band.

In het eerste encore dan ‘Riddles’ van het album ‘Rivals’. Een persoonlijke favoriet. Lekker meezingen en genieten. Zo ook de rest van het publiek. De samenhorigheid in het publiek is voelbaar.

Het nummer ‘No Me’ betekent het eind van de avond, van het laatste album ‘Control’. Eloi schreef het naar aanleiding van dit afscheid. Het is emotioneel. Voor Eloi en ons als publiek. ‘Now throw away my only friends’ zingt Eloi… Je gooit niks weg Eloi, alleen deze periode in jouw en ons leven. Zo gaan de dingen… Het ga je goed.

Een prachtig afscheid!

Fotografie: Wouter Romeijnders

Setlist

Streets
All for Nothing
Done With It
War
Bats
Regret
Words You Don’t Know
Island
Insane
Control
Uncharted
Sorry
Chronos Pt. 1
Chronos Pt. 2
Perfect Family Day
Little Light
Encore:
What Lies Ahead
Bridges
Riddles
Do I Ever
Home Again
St. Helena
Encore 2:
No MeShare |

Gerelateerde artikelen