Nieuw album: Warhaus - Ha Ha Heartbreak

19 september 2022, 13:57 | Jeroen

Warhaus brengt op 11 november het nieuwe album Ha Ha Heartbreak uit. De nieuwe single Desire is vanaf vandaag te beluisteren.

Warhaus, het geesteskind van Maarten Devoldere (Balthazar), is terug met een gloednieuw album. Ha Ha Heartbreak verschijnt op 11 november via Play It Again Sam. Eerder verschenen al de tracks ‘Open Window’ en ‘It Had To Be You’. Vrijdag voegde hij een nieuwe track toe aan het rijtje; ‘Desire’, waarin hij zowat elke god aanspreekt die hij zich kan voorstellen, maar “No matter what I turn to / it’s failing me”. Op 15 november staat Warhaus in De Helling, Utrecht voor een intieme show. Deze show is inmiddels al uitverkocht.

Het is een half decennium geleden dat Warhaus plotseling onze muzikale harten veroverde met de albums ‘We F*cked a Flame into Being’ (2016) en ‘Warhaus’ (2017). En nee, niet omdat hij zijn tijd meedogenloos besteedde aan het schrijven en verfijnen van nieuw materiaal in Gent, integendeel. De nummers van het kersverse album ‘Ha Ha Heartbreak’ kwamen als het ware naar buiten gutsen in amper drie weken tijd in de broeierige stad Palermo. Het enige dat Devoldere nodig had, was de eenzaamheid van een hotelkamer, een gitaar, een microfoon en een hart dat onlangs in duizenden stukken was gebroken. Het verdriet was moeilijk te verwerken, dus Sicilië was natuurlijk een ontsnapping. Maar zoals het gaat, lopen degenen die proberen het leven te ontlopen snel tegen zichzelf aan.

Een luisteraar zal dit niet direct opmerken. Het rokerige openingsnummer en de eerste single ‘Open Window’ drijft op een groove die je uitnodigt om met je heupen te zwaaien en met je vingers te knippen. Natuurlijk, ze is weg, maar “Girl, it’s in the future we belong”, zingt Devoldere nog steeds een beetje te zelfverzekerd. Maar toch geloof je hem, niet in de laatste plaats omdat het nummer eindigt in een euforisch outro dat doet denken aan een Franse film uit de jaren zeventig: een glorieus, romantisch thema, uitgevoerd door een tiental stomende mannenstemmen, dat weg zweeft op de vleugels van een meeslepend strijkersarrangement en zijn climax bereikt met virtuoze pianonoten.

Dit verraderlijke contrast tussen vorm en inhoud blijft het hele album bestaan: ‘Ha Ha Heartbreak’ – zelfs de titel is pakkend – verpakt Devoldere’s verdriet in hooks, instant meezingers en onweerstaanbare melodieën. Het geluid blijft echter heerlijk licht. Het swingt en gloeit met prikkelende strijkers, sensuele achtergrondzang, blazers, speelse pianopartijen, alles om de last te verlichten. Het stelt ‘Ha Ha Heartbreak’ in staat om een ​​ontroerende emotionele verkenning te zijn, evenals een vat met een grote muzikale rijkdom.

Pre-order ‘Ha Ha Heartbreak’ hier.

Tracklisting:

Open Window
When I Am With You
It Had To Be You
Time Bomb
Desire
I’ll Miss You Baby
Mondello’s Melody
Batteries & Toys
Shadow Play
Best I Ever HadShare |

Gerelateerde artikelen