Single: Kovacs - Goldmine

5 november 2022, 19:41 | Jeroen

KOVACS heeft vandaag haar nieuwe single Goldmine uitgebracht. Het is de laatste single voor de release van haar derde album Child Of Sin, dat op 1 januari 2023 uitkomt op haar independent label Wolf Recordings. Goldmine is samen met Jonathan Quarmby geschreven en benut de strijkers van Istanbul Strings ten volle.

Child Of Sin is een perfecte missieverklaring van haar muziek en klinkt zo bevrijdend alsof de doos van Pandora is geopend. ‘Mijn producer Jonathan Quarmby (bekend van onder meer Benjamin Clementine en Tom Walker) weet wat ik wil en wat ik nodig heb. Hij is een rustige en geduldige architect, in staat om elk nummer vorm te geven alsof het een mooi huis is. We hebben alles samen geschreven, wat resulteert in intense, eerlijke nummers. Schrijven is een proces, maar ik ben dichter dan ooit bij mijn innerlijke kern gekomen, ik ben zelfverzekerder en sterker geworden en heb een omgeving gecreëerd waarin ik dat doel kan nastreven.’

De Nederlandse artieste Sharon Kovacs maakt al van jongs af aan muziek geïnspireerd door zangeressen als Betty Davis, Etta James en Tina Turner. In 2014 bracht ze haar eerste EP My Love uit. Succes volgde met de singles My Love en Diggin en haar debuutalbum Shades Of Black dat in 36 landen in de hitparade stond. Ze bereikte de top tien in Duitsland en nummer één in haar Nederlandse thuisland, zestig miljoen YouTube-views, een modellencontract met Viva Paris, een reeks prijzen en spraakmakende sets op grote festivals en later een Robbie Williams-supportslot. KOVACS won ook de prestigieuze EBBA-award en trad op op festivals als Glastonbury en Sziget. Samen met de bekroonde producer Jonathan Quarmby werkt ze momenteel aan haar derde album dat op 1 januari 2023 zal uitkomen.

KOVACS zal dit najaar in de Nederlandse theaters te zien zijn.

Alle speeldata zijn hier te vinden.

Kovacs ’22 Tourdata:

04.11 Muziekgebouw, Eindhoven, NL
05.11 Schouwburg Kunstmin, Dordrecht, NL
12.11 De Goudsche, Gouda, NL
18.11 Philharmonie Haarlem, Haarlem, NL
19.11 Theater de Spiegel, Zwolle, NL
23.11 Musis en Stadstheater, Arnhem, NL
25.11 Theater Heerlen, Heerlen, NL
01.12 Chassé Theater, Breda, NL
02.12 De Maaspoort, Venlo, NL
08.12 Kunstlinie, Almere, NL
09.12 Stadsschouwburg, Groningen, NL
10.12 Leidsche Schouwburg, Leiden, NL
14.12 TivoliVredenburg, Utrecht, NLShare |

Gerelateerde artikelen