Festival: RIGHTABOUTNOW 2022

10 november 2022, 10:02 | Jeroen

RIGHTABOUTNOW INC. presenteert i.s.m. de Brakke Grond en het Prins Claus Fonds het RIGHTABOUTNOW Festival 2022. Met de opening op do 15 december in in Amsterdam Bar Bario en op vr 16 en za 17 december een line-up in de Brakke Grond in Amsterdam.

Het RIGHTABOUTNOW Festival is een platform voor nieuwe makers en artiesten uit verschillende disciplines die de meerstemmigheid van de stad spiegelen. Ze pakken uit met een veelzijdig programma, met dynamische hiphop, harde barz, afgewisseld met kwetsbare poëzie, theater, dans, film, talks en spannende muzikale ontmoetingen.

Met de nieuwe hiphop sensatie FOKKE SIMONS bekend om hun sterke teksten en geestige video’s vol zelfspot.

De sterren uit de Senegalese hiphopscene DEFMAA MAADEF met rapper ELLA JOHN. De prachtige dans solo AZAD van LILA MAGNIN. De heerlijke tracks van DJ INSECURE ook bekend als DVTCH NORRIS en lid van de Brikabrak Collective. Danser, creative en activist SUNDAY OBIAJULU OZEGBE uit Nigeria.

Muziektheatervoorstelling en performance art WHAT LIES BENEATH van BOИSU over leugens. ÉBANA GARÍN CORONEL komt speciaal uit Chili voor haar multidisciplinaire voorstelling MINGA A HOUSE IN RUINS.

En dan is er BABS, rapper, producer en songwriter, die niet in een hokje is te stoppen en graag schopt tegen de stereotypes rond gender. De bijzondere ORIANA IKOMO brengt een unieke sound met jazz, neo-soul, RnB en elektronische muziek.

Work in progress rondom de theatersolo AKOMFRAHDIO van MATHIEU CHARLES, waarin hij contact maakt met het universum en thema’s als racisme aan de kaak stelt. Onze legend DJ ALL STAR FRESH die nog steeds aan de top van de internationale rap- en hiphopscene staat en is verbonden met grote Amerikaanse artiesten als Public Enemy, Ice-T en Setsasonic. Er is video art van VJ AINEKO en VJ JAYO.

De première van theatraal hiphop concert KRAAI van JORIS BUIZER, over de struggles rondom identiteit en contact maken.

Een speciale documentaire vertoning uit de serie GIRLS GIRLS GIRLS van SOULAIMA EL KHALDI, over een groep pioniers aan vrouwen met een bi-culturele achtergrond die na 25 jaar terugblikken en praten over identiteit, hun opvoeding, over polarisatie en discriminatie in Nederland, met o.a. MARJORIE BOSTON.

Made in da Shade | MC | RIGHTABOUTNOW INC. LEGACY EXPO & LECTURE door o.a. MAARTEN VAN HINTE en meer…

Houd de website en socials in de gaten voor het volledige programma.

BESTEL DAGKAARTEN

BESTEL KAARTEN OPENING

SPECIALE OPENING | BAR BARIO | 15 DEC 2022 | 19:30-01:00
Bestel kaarten voor de opening van het RAN Festival in Bar Bario. Met o.a. een optreden van rapper BABS. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.Share |

Gerelateerde artikelen