EP: Néomí - After

12 januari 2023, 19:01 | Jeroen

Néomí bracht onlangs haar verbluffende comeback-single ‘red balloon’ uit. Dit was haar eerste nieuwe release sinds het uitbrengen van haar debuut-EP ‘before’, die een miljoen streams en 125.000 Spotify-luisteraars per maand oogstte. Nu zet néomí, ook bekend als Surinaams/Nederlandse folk-pop singer-songwriter Neomi Speelman, haar levendige opmars voort met de aankondiging van haar tweede EP ‘after’, die gepland staat voor release op 14 april via [PIAS] en wordt bijgestaan door de aangrijpende nieuwe single skipping stone.

En er is meer goed nieuws: gisteren kreeg néomí in de uitzending van het nieuwe 3FM-programma VoorAan te horen dat ze 3FM-Talent is geworden. Acts die tot 3FM-Talent worden benoemd staan op het punt van doorbreken en kunnen rekenen op uitgebreide support van 3FM. Eerder waren bijvoorbeeld Kensington, Chef’Special, Froukje, S10 en Goldband 3FM-Talent.

Terwijl haar recente release ‘red balloon’ de meer bescheiden kant van haar overweldigende esthetiek bleef verkennen, zorgt ‘skipping stone’ voor een meer intense en sfeervolle luisterervaring. Door haar warme en oprechte stem te mengen met een euforische productie, creëert néomí een prachtige en levendige ervaring.

Over ‘skipping stone’ zeg ze: Ik herinner me dat ik dit nummer samen met mijn goeie vriend Jesse Koch schreef, terwijl ik net verliefd was geworden op iemand. Die ‘’iemand’’ maakte een moeilijke tijd door, en op die momenten van onze relatie voelde ik me als een ‘’skipping stone’’: opgepakt en over het water gegooid, alsof ik niets voor hem was. Toen ik jonger was, gingen mijn vader en ik naar een rivier in Frankrijk om naar platte stenen te zoeken en probeerde hij me te leren hoe je de stenen over het water moet laten stuiteren. Ik raakte hier altijd gefrustreerd door en dat is het beeld dat in me opkwam toen ik dit nummer schreef. Ik voelde me zo onzeker, niet over mij of mijn geliefde afzonderlijk, maar over de liefde die we hadden. Ik kon niet begrijpen waarom hij me niet toestond me binnen te laten. Het voelde oneerlijk omdat ik hem wel binnenliet en hij mij gewoon weggooide, alsof ik zijn skipping stone was om vervolgens ergens in het meer te zinken.

Met debuut EP ‘before’ ontving néomí lovende kritieken van onder andere CLASH, The Independent, GIGWISE, Under The Radar, La Blogotheque, Cool Hunting, Ones To Watch, LOCK Mag, Record Of The Day (iedere track werd tot Song of the Day bekroond). Ze speelde support shows voor Novo Amor, HAEVN, The Slow Show, Jonathan Jeremiah en Celine Cairo tijdens diens Nederlandse shows in 2022. Tijdens popronde 2022 werd néomí tot zowel OOR als 3voor12 Talent bekroond en in januari 2023 werd ze uitgroepen tot 3FM-talent.

Op 21 januari staat néomí in Oosterpoort, Groningen tijdens de officiële Noorderslag programmering. Tevens geeft ze tijdens ESNS 2023 een intiem in-store concert op Platosonic. Op 7 mei speelt néomí haar eerste headline show in Paradiso, Amsterdam.

Tracklist:

1. skipping stone
2. red balloon
3. lies made out of love
4. oblivious
5. oh my darling
6. i could never leaveShare |

Gerelateerde artikelen